Skumbrė labai populiari ir prieinama žuvis. Ją kepa, marinuoja, rūko. Jei jūs norite nustebinti svečius skaniu patiekalu, tada šis receptas tikrai jums. Skumbrė gaunasi labai švelni, su maloniu poskoniu ir aromatu. O įdaras labai sėkmingai papildo žuvytę.

Ingredientai:

  • skumbrė 2 vnt
  • bulvės 1 vnt
  • pomidoras 1 vnt
  • svogūnas 1 vnt
  • sūris 100 g
  • citrina 1 vnt
  • druska, pipirai pagal skonį

Paruošimas

  1. Plauname skumbrę, nupjauname pelekus. Išilgai stuburo iš abiejų pusių darome dvi įpjovas, neperpjaudami iki galo.
  2. Pašaliname stuburą kartu su viduriais. Perplauname vandeniu ir pašlakstome vidų citrinos sultimis.
  3. Dedame skumbrę ant folijos, suteptos aliejumi. Iš išorės ir vidaus pabarstome žuvies prieskoniais.
  4. Bulves, svogūną ir pomidorą supjaustome mažais gabaliukais ir farširuojame žuvį.
  5. Tarkuojame sūrį smulkiai ir apibarstome žuvį.
  6. Susukame foliją aplink žuvį, kad būtų patvaru kepant.
  7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame  40 min.

Gero apetito!

Bonusas

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353