Daržovių pagardas sriuboms ir antriesiems patiekalams

3590
Patinka? Duok Like!

Toks pagardas dedamas į sriubas ir antruosius patiekalus likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, apskaičiuojant 2 valgomuosius šaukštus 3 l puodui. Antrųjų patiekalų ruošimui prieskonio imama mažiau.

Ingredientai:

  • pomidorai 2 kg
  • svogūnai 2 kg
  • morkos 2 kg
  • paprika 300 g
  • krapai 300 g
  • petražolės 300 g
  • druska 500 g

– Pomidorus sumalti mėsmale. Jei yra sulčiaspaudė, galima pomidorus išspausti ja – nebus sėklų.

– Morkas galima sutarkuoti, o galima sumalti mėsmale.

– Svogūną ir papriką galima supjaustyti peiliu, o galima sumalti mėsmale.

– Žalumynus supjaustyti peiliu kuo smulkiau.

– Susmulkintas daržoves ir žalumynus dėti į indą, berti druską. Kruopščiai permaišyti.

Palikti parai, kol pilnai ištirps druska, periodiškai pamaišant.

– Išdėlioti į stiklainius, užsukti dangtelius. Toks pagardas laikomas šaldytuve.

Patinka? Duok Like!