Toks pagardas dedamas į sriubas ir antruosius patiekalus likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, apskaičiuojant 2 valgomuosius šaukštus 3 l puodui. Antrųjų patiekalų ruošimui prieskonio imama mažiau.

Ingredientai:
- pomidorai 2 kg
- svogūnai 2 kg
- morkos 2 kg
- paprika 300 g
- krapai 300 g
- petražolės 300 g
- druska 500 g
– Pomidorus sumalti mėsmale. Jei yra sulčiaspaudė, galima pomidorus išspausti ja – nebus sėklų.
– Morkas galima sutarkuoti, o galima sumalti mėsmale.
– Svogūną ir papriką galima supjaustyti peiliu, o galima sumalti mėsmale.
– Žalumynus supjaustyti peiliu kuo smulkiau.
– Susmulkintas daržoves ir žalumynus dėti į indą, berti druską. Kruopščiai permaišyti.
Palikti parai, kol pilnai ištirps druska, periodiškai pamaišant.
– Išdėlioti į stiklainius, užsukti dangtelius. Toks pagardas laikomas šaldytuve.


















