Viskas, ko mums reikia, tai papildyti silpnai sūdytą žuvį džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais.
Dar keli paprasti ingredientai marinatui – ir užkandis iš silkės paruoštas.
Šventinėms užstalėms tokia žuvytė kaip tik. Ir jokių siurprizų!
Ingredientai:
- silkė 2 vnt
- džiovintos slyvos 10 vnt
- graikiniai riešutai 30 g
- raudonieji svogūnai 1 vnt
- Dižono garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
- saulėgražų aliejus 2 valgomieji šaukštai
- citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai
- petražolės 20 g
- pipirų mišinys pagal skonį
Išpjaukite žuvies file, pašalinkite kaulus ir supjaustykite gabaliukais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Jei džiovintos slyvos sausos, iš anksto jas užmerkite. Pašalinkite kauliukus ir supjaustykite per pusę.
Peiliu sukapokite riešutus.
Dėkite paruoštus produktus į dubenį. Dėkite aliejų, garstyčias, citrinų sultis ir smulkintas petražoles.
Permaišykite.
Dėkite užkandį į švarų stiklainį, gerai uždarykite ir pastatykite šaldytuve 5-6 val. Po to galima patiekti.
Toks žuvies užkandis yra puikaus skonio. Visi ingredientai labai harmoningai dera, o patiekalas atrodo stulbinančiai.
Svečiai tikrai susidomės aromatinga silke, o paragavę jau negalės atsiplėšti.
Šventėms patariu ruošti dvigubą porciją.