Ingredientai:
– kiaulienos-jautienos faršas 500 g
– kiaušiniai 2 vnt
– lydytas sūrelis 100 g
– pomidorai 1-2 vnt
– majonezas 1 valgomasis šaukštas
– itališkų žolelių mišinys 0,5 arbatinio šaukštelio
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
– Mėsą iš anksto sumalkite į faršą. Idealiai tiks jautienos ir kiaulienos mišinys, esant pageidavimui galima imti bet kokios kitos rūšies mėsą. Į faršą berkite druskos, maltų pipirų, itališkų žolelių, kruopščiai permaišykite rankomis.
– Kiaušinius iš anksto kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite. Baltymą ir trynį sutarkuokite. Lydytą sūrelį irgi smulkiai sutarkuokite, dėkite į kiaušinių drožles. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Sultis, kurios išsiskyrė pjaustant, nupilkite. Pomidorus dėkite į sūrį ir kiaušinius, dėkite majonezą.
– Mišinį pabarstykite maltais pipirais ir druska, kruopščiai permaišykite.
– Skardą užtieskite folija. Mėsos faršą padalinkite į 6 lygias dalis. Iš kiekvienos porcijos susukite rutulį, paskui suformuokite plokščią paplotį, dėkite ant folijos per atstumą vienas nuo kito.
– Viršuje dėkite kalniukus iš kiaušinių, sūrio ir pomidorų mišinio.
– Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
– Gatavą patiekalą papuoškite žalumynais, patiekite.
Gero apetito!