Kepenėlės „prancūziškai“ orkaitėje. Tokie skanūs, kad apsilaižysite pirštelius!

1669
Patinka? Duok Like!

Ingredientai

  • Jautienos kepenys – 600 g
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • kvietiniai miltai – 2 valgomieji šaukštai
  • morka – 1 vnt
  • svogūnai – 3 vnt
  • grietinė – 1-2 valgomieji šaukštai
  • kietasis sūris – 100 g
  • druska – pagal skonį
  • malti juodieji pipirai – pagal skonį

Jautienos kepenis pašaldykite. Taip jas bus lengviau pjaustyti. Nuvalykite plėveles. Kepenis pjaustykite maždaug 1 cm storio gabalėliais.

Paruoškite apvoliojimą. Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Kepenis iš pradžių apvoliokite sausame mišinyje, o paskui merkite į kiaušinius.

Apvoliotus kepenų gabalėlius apkepkite įkaitintame aliejuje. Kiekvieną kepkite maždaug po minutę iš abiejų pusių. Ant jų turi tik susidaryti plutelė.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Apkepkite juos aliejuje, kol taps skaidrūs. Paskui berkite į svogūnus stambiai tarkuotas morkas. Ruoškite daržoves maišydami, kol bus minkštos.

Po 3 minučių dėkite daržoves į lėkštę. Pasūdykite jas ir berkite pipirų, dėkite grietinę. Permaišykite.

Kepenų gabalėlius dėkite į skardą, iš anksto užtiestą folija.

Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po 1 arbatinį šaukštelį (arba truputį daugiau) morkų su svogūnais. Ruošinius pabarstykite tarkuotu sūriu.

Ruoškite patiekalą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Sūris ant kepenėlių turi išsilydyti, bet ne pridegti. Stebėkite patiekalo gatavumą per stiklą.

Ruošimo pabaigoje „prancūziškas“ kepenėles dėkite į plačią serviravimo lėkštę, papuoškite
kapotais žalumynais. Patiekite kepenėles karštas. Sėkmės gaminant!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353