Ingredientai
- Jautienos kepenys – 600 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- kvietiniai miltai – 2 valgomieji šaukštai
- morka – 1 vnt
- svogūnai – 3 vnt
- grietinė – 1-2 valgomieji šaukštai
- kietasis sūris – 100 g
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
Jautienos kepenis pašaldykite. Taip jas bus lengviau pjaustyti. Nuvalykite plėveles. Kepenis pjaustykite maždaug 1 cm storio gabalėliais.
Paruoškite apvoliojimą. Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Kepenis iš pradžių apvoliokite sausame mišinyje, o paskui merkite į kiaušinius.
Apvoliotus kepenų gabalėlius apkepkite įkaitintame aliejuje. Kiekvieną kepkite maždaug po minutę iš abiejų pusių. Ant jų turi tik susidaryti plutelė.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Apkepkite juos aliejuje, kol taps skaidrūs. Paskui berkite į svogūnus stambiai tarkuotas morkas. Ruoškite daržoves maišydami, kol bus minkštos.
Po 3 minučių dėkite daržoves į lėkštę. Pasūdykite jas ir berkite pipirų, dėkite grietinę. Permaišykite.
Kepenų gabalėlius dėkite į skardą, iš anksto užtiestą folija.
Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po 1 arbatinį šaukštelį (arba truputį daugiau) morkų su svogūnais. Ruošinius pabarstykite tarkuotu sūriu.
Ruoškite patiekalą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Sūris ant kepenėlių turi išsilydyti, bet ne pridegti. Stebėkite patiekalo gatavumą per stiklą.
Ruošimo pabaigoje „prancūziškas“ kepenėles dėkite į plačią serviravimo lėkštę, papuoškite
kapotais žalumynais. Patiekite kepenėles karštas. Sėkmės gaminant!