Šiandien aš virsiu burokėlius, morkas ir bulves (visko imu po vieną ). Būtent šias daržoves dažniausiai reikia virti daugumai salotų.
Burokėlį supjaustau kubeliais.
Morką supjaustau kubeliais.
Bulvę irgi, kaip jūs jau supratote, supjaustau kubeliais.
Didelis tokio būdo pliusas yra tame, kad visas daržoves mes pjaustome vienodo dydžio kubeliais ir salotose labai gražiai atrodo. Žalias daržoves žymiai paprasčiau pjaustyti, nei jau išvirtas.
Dedu visas daržoves į puodą (pageidautina storu dugnu), pilu vieną valgomąjį šaukštą aliejaus ir permaišau.
Dedu ant viryklės ir įjungiu didelę ugnį. Kai tik daržovės ima šnypšti, įpilu 50 ml vandens ir dar kartą permaišau.
Uždengiu dangčiu, truputį sumažinu ugnį ir ruošiu 5 min. Tai dar ne viskas!
Dangčio neatidengiu, kol daržovės pilnai atauš. Tada jos bus pilnai paruoštos. Tai svarbu!
O kol aušta daržovės, aš toliau ruošiu kitus produktus salotoms ir darau kokį nors patiekalą virtuvėje.
Nuostabu, bet ruošiant tokiu būdu visos daržovės gaunasi pilnai gatavos. Net burokėliai! Patikrinkite patys.