Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

6065
Patinka? Duok Like!

Šis padažas pakeičia žalingą majonezą. Receptas ir skonis labai panašūs į klasikinį majonezą, tačiau vietoj kiaušinių trynių čia obuolių tyrė. Jūs gaunate skanų padažą, panašų į majonezą, tačiau be lašo cholesterolio.

Kokių produktų reikia:

– 3-4 nedideli obuoliai (iš tyrės, kuri gausis, reikia vos 100-130 g)
– 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
– 1 valgomasis šaukštas obuolių acto ar citrinos sulčių
– 1 arbatinis šaukštelis be kaupo druskos
– 1 arbatinis šaukštelis su kaupu cukraus
– 150 ml saulėgrąžų aliejaus

Pereiname prie gamybos proceso:

Šiam padažui geriausiai tiks vėlyvi obuoliai. Šįkart aš gaminau iš antaninių.

Iš pradžių iškepkite obuolius orkaitėje, kol taps minkšti.

Paskui pertrinkite juos per sietelį be odelės, sėklų ir uodegėlių.

Į gautą tyrę dėkite garstyčias, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos ir cukraus. Suplakite viską iki vienalytės masės. Galite įberti žiupsnelį juodųjų pipirų, jei norite.

Nenustodami plakti, plonyte srovele pilkite į masę aliejų. Geriau imkite rafinuotą.

Jei jūs turite blenderį, kuris užsidaro, tai pilkite aliejų po truputį ir plakite po kiekvieno papildymo. Tada padažas neišsisluoksniuos.

Štai koks jis gaunasi:

Padažas gaunasi švelnus ir šviesesnis, nei buvo obuolių tyrė iš pradžių. O dar jis lengvas ir niekada neatspėsi, kad pagamintas iš obuolių.

Laikykite šaldytuve, ten jis dar taps tirštesnis.

Patinka? Duok Like!