Geriausias pievagrybių užkandžio receptas. Tie, kas jau išbandė šį receptą, paskubėkite pasidalinti savo įspūdžiais!

3139
Patinka? Duok Like!

Jums prireiks:

  • pievagrybiai (250 g)
  • 9% actas (2 valgomieji šaukštai)
  • cukrus ir druska (po pusę arbatinio šaukštelio)
  • juodųjų pipirų žirneliai (2 vnt)
  • kvapieji pipirai (1 vnt)
  • česnakas (pora skiltelių pagal pageidavimą)
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • lauro lapai

Pradedame stebuklingą gaminimo procesą:

Kruopščiai nuplaukite grybukus ir nupjaukite seną pjūvį ant kojelės. Pievagrybio odelės šalinti neverta.

Didelius grybukus supjaustykite į kelias dalis, o smulkius palikite. Nedideliame puode užkaiskite vandenį ir dėkite ten grybukus. Įpilkite truputį acto ir užvirinkite. Nuimkite viską nuo ugnies ir palikite produktus ataušti kartu su vandeniu.

Sekantis žingsnis – marinatas. Tam sumaišykite šaukštą acto, aliejaus su prieskoniais. Į mišinį dėkite lauro lapelį ir įspauskite į jį česnako skiltelę maloniam aromatui.

Paruoštą marinatą reikia pilti ant grybų. Tam nupilkite visą vandenį iš puodo ir sumaišykite produktus. Juos reikia palikti kambario temperatūroje porą valandų. Periodiškai permaišykite pievagrybius. O po kurio laiko grybai pradės marinuotis savo sultyse, taigi skysčio mažai nebus.

Po to dėkite grybukus į stiklainius ir į šaldytuvą ataušti. Praėjus valandai jie bus paruošti vartojimui ir spės gerai pasimarinuoti. Juos reikia patiekti šaltus.

Grybukų užkandis – puikus šeimininkių pasirinkimas!

Tie, kas jau išbandė šį receptą, paskubėkite pasidalinti savo įspūdžiais!

Patinka? Duok Like!