Tokia vėduoklė iš baklažanų, pomidorų ir sūrio taps šventinio stalo puošmena. Svečiai tikrai bus maloniai nustebinti ir būtinai aprašys recepto.

Sudedamosios dalys:

  • 3 baklažanai,
  • 150 g majonezo,
  • 20 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus,
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
  • 3 pomidorai,
  • druskos pagal skonį,
  • 100 g sūrio,
  • 3 skiltelės česnako.

Gaminimas

  1. Nuplauname ir nusausiname baklažanus, nupjauname galiukus ir perpjauname daržoves į 2 dalis.
  2. Įpjauname puseles išilgai, tačiau paliekame maždaug 1 cm iki krašto neįpjautą, kad gautųsi vėduoklė.
  3. Tada kiekvieną gabaliuką lengvai įtriname druska ir paliekame 30 min., kad pašalintume kartumą.
  4. Tada baklažanus nuplauname po tekančiu vandeniu ir būtinai apdžioviname.
  5. Pomidorus supjaustome plonais apskritimais.
  6. Nulupame, smulkiai supjaustome arba sutriname trintuvu česnaką.
  7. Sūrį pjaustome plonais gabaliukais.
  8. Dabar į kiekvieną baklažano įpjovą dedame įdarą: sūrį, pomidorus ir česnaką.
  9. Tada baklažanus dedame ant pergamentiniu popieriumi išklotos arba sviestu išteptos kepimo skardos.
  10. Kad susidarytų apskrudusi ir apetitą žadinanti plutelė, vėduoklę iš baklažanų patepame majonezu.
  11. Baklažanus kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, 30–50 min. Ar iškepė baklažanai, tikriname mediniu pagaliuku, pvz., dantų krapštuku. Jei jie minkšti, patiekalą galima traukti iš orkaitės.
  12. Štai ir pagamintas apetitą žadinanti vėduoklė iš baklažanų pagal šį receptą.

Skanaus!

Bonusas

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353