Tokia vėduoklė iš baklažanų, pomidorų ir sūrio taps šventinio stalo puošmena. Svečiai tikrai bus maloniai nustebinti ir būtinai aprašys recepto.
Sudedamosios dalys:
- 3 baklažanai,
- 150 g majonezo,
- 20 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus,
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- 3 pomidorai,
- druskos pagal skonį,
- 100 g sūrio,
- 3 skiltelės česnako.
Gaminimas
- Nuplauname ir nusausiname baklažanus, nupjauname galiukus ir perpjauname daržoves į 2 dalis.
- Įpjauname puseles išilgai, tačiau paliekame maždaug 1 cm iki krašto neįpjautą, kad gautųsi vėduoklė.
- Tada kiekvieną gabaliuką lengvai įtriname druska ir paliekame 30 min., kad pašalintume kartumą.
- Tada baklažanus nuplauname po tekančiu vandeniu ir būtinai apdžioviname.
- Pomidorus supjaustome plonais apskritimais.
- Nulupame, smulkiai supjaustome arba sutriname trintuvu česnaką.
- Sūrį pjaustome plonais gabaliukais.
- Dabar į kiekvieną baklažano įpjovą dedame įdarą: sūrį, pomidorus ir česnaką.
- Tada baklažanus dedame ant pergamentiniu popieriumi išklotos arba sviestu išteptos kepimo skardos.
- Kad susidarytų apskrudusi ir apetitą žadinanti plutelė, vėduoklę iš baklažanų patepame majonezu.
- Baklažanus kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, 30–50 min. Ar iškepė baklažanai, tikriname mediniu pagaliuku, pvz., dantų krapštuku. Jei jie minkšti, patiekalą galima traukti iš orkaitės.
- Štai ir pagamintas apetitą žadinanti vėduoklė iš baklažanų pagal šį receptą.
Skanaus!
Bonusas


















