Traškučiai iš parduotuvės – „ne itin sveikas maistas“, bet tai mūsų nesustabdo ir mes juos valgome. Juose gausu nereikalingų priedų ir skonio stipriklių, todėl laiką siūlau juos pasigaminti namuose mikrobangų krosnelėje su mėgstamais prieskoniais. Tam reikės nedaug laiko. Skanūs, traškūs ir aromatingi traškučiai dings burnoje jiems dar nespėjus ataušti!
Sudedamosios dalys
- 3 vnt. bulvių
- Prieskonių pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus
Ruošimas
Pasiruošiame viską, kas būtina: prieskonius (aš imu papriką ir bulvių prieskonius), alyvuogių aliejų (galima naudoti bet kokį kitokį augalinį aliejų), druską, pergamentinį popierių ir bulves.
Ant lėkštės uždedame pergamentinį popierių ir sutepame jį aliejumi.
Bulves supjaustome plonomis skiltelėmis peiliu arba daržovėms skusti skirtu peiliu (jei pageidaujate labai plonų riekelių), arba virtuviniu kombainu. Kuo plonesnės skiltelės, tuo trumpiau reikės kepti.
Supjaustytas bulves vienu sluoksniu dedame ant paruoštos lėkštės.
Pabarstome druska ir prieskoniais.
Dedame į mikrobangų krosnelę ir kepame maksimalia galia 6–7 min. Jei skiltelės yra labai plonos, patariu laikmatį nustatyti 3 min., patikrinti, ar neiškepė, ir, jei būtina, dar šiek tiek pakepti. Geriau papildomai pridėti laiko, kad nesudegintumėte patiekalo.
Nedidelė traškučių porcija paruošta. Triaukškite su malonumu. Skanaus!
Bonusas