Šventinių patiekalų sąraše visada yra įtraukiama mėsos išpjova. Siūlome šventinę išpjovą papildyti gana įdomiu namuose gaminamu patiekalu – vištienos vyniotiniu butelyje.

Jis patiks žalumynų ar šaltienos mėgėjams ne tik skoniu, bet ir apetitą žadinančia išvaizda. Į jį įdėti galima visko, ko tik pagal skonį norisi, pavyzdžiui, žalųjų žirnelių, kukurūzų, mėgstamų prieskonių.

Sudedamosios dalys:

  • 1 višta,
  • 100 g graikinių riešutų,
  • 30 g želatinos,
  • 450 ml vandens,
  • 2 skilt. česnako,
  • druskos pagal skonį,
  • juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį,
  • kario pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Išdorokite vištą ir sudėkite gabaliukus ant keptuvės be aliejaus. Įpilkite 250 ml vandens ir troškinkite mėsą ant mažos ugnies 10 min., tada įberkite druskos ir prieskonių. Troškinkite toliau uždengtu dangčiu dar 25 min.
  2. Per tą laiką užpilkite želatiną likusiu karštu vandeniu (bet ne verdančiu) ir leiskite visiškai išbrinkti ir ištirpti.
  3. Ištraukite vištieną, mėsą atskirkite nuo kaulų. Sumaišykite su sultiniu, kuriame gabaliukai buvo troškinami, ir želatina, suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir česnaką. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Nupjaukite viršutinę plastikinio butelio dalį, gautą masę supilkite į jį ir pastatykite į šaldytuvą, kol sustings.
  5. Atsargiai perpjaukite butelį iš šono aštriu kanceliariniu rėžikliu ir ištraukite pagamintą vyniotinį.

Svarbu, kad į butelį būtų pilama šilta, o ne karšta masė, kad plastikas neišsilydytų. Įdomus būdas ar ne? Būtinai apie papasakokite ir savo draugams!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353