Ingredientai
- vištienos file 600 g
- saulėgrąžų aliejus 2 valgomieji šaukštai
- svogūnas 2 vnt
- česnakas 3 skiltelės
- petražolės 1 ryšulėlis
- paprika 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska 1 arbatinis šaukštelis
- skystas dūmas 5 ml
- malti juodieji pipirai 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
Nuplaukite vištienos file, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, o paskui supjaustykite
kubeliais. Paskui sumalkite mėsmale ar susmulkinkite blenderiu kartu su česnaku.
Susmulkinkite svogūnus ir petražoles, dėkite į faršą. Pasūdykite, berkite pipirų ir
pagardinkite paprika.
Kruopščiai permaišykite ir išmuškite faršą, kad suteiktumėte patiekalui sultingumo.
Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus ir suverkite juos ant medinių
iešmelių.
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir apkepkite kebabus iš visų pusių, kol pagels.
Įlašinkite į keptuvę 5 ml skysto dūmo, kad suteiktumėte patiekalui laužo aromatą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Perdėkite apkeptus liuliakebabus ant skardos,
užtiestos kepimo popieriumi. Kepkite 10 min.