Viščiukas čkmeruli – tradicinis gruziniškas patiekalas, o Gruzija garsėja savo puikiais mėsiškų patiekalų receptais.
Viščiuko mėsa gaunasi labai sultinga ir švelni, o kvapnus grietinėlės padažas suteikia mėsai ypatingo skonio.
Pagal receptą į padažą dedama pakankamai daug juodųjų pipirų. Jei jūs nemėgstate tokių aštrių patiekalų, pipirų kiekį galima sumažinti.
Ingredientai:
(3 porcijos)
- grietinėlė 70 g
- sviestas 10 g
- malti juodieji pipirai 2 valgomieji šaukštai
- vanduo 3 valgomieji šaukštai
- petražolės šviežios pagal skonį
- kalendra šviežia pagal skonį
- česnakas 5 skiltelės
- druska 2 žiupsneliai
- viščiukas 1 vnt
Paruošimas:
Viščiuką plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Perpjauname išilgai per krūtinėlę.
Uždengiame maistine plėvele ir gerai išmušame.
Ant keptuvės ištirpiname sviestą.
Dedame viščiuką į keptuvę, apkepame prispaudę 10 min. Apverčiame viščiuką į kitą pusę ir kepame dar 10 min. Paskui vėl apverčiame ir kepame iš kiekvienos pusės dar po 5 min.
Dabar gaminame padažą. Tam giliame inde sumaišome česnaką, kalendrą, petražoles, druską ir pipirus. Pertriname visus ingredientus. Dedame grietinėlę su vandeniu ir permaišome.
Užpilame viščiuką padažu, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname 10 min.
Patikriname viščiuko gatavumą: jei išsiskiria rausvos sultys, gaminame dar 5-10 min. Gero apetito.