Tešla – labai greitai pagaminama ir skani!
Puikiai tinka gaminti ir saldiems, ir nesaldiems pyragams (pavyzdžiui, pyragas su konservuota žuvimi) ir skaniems sausainiams.
Produktai:
Tešla:
* 1-2 kiaušiniai
* 200 g sviesto (arba margarino)
* 200 g (1 stiklinė) cukraus
* 4 stiklinės miltų
* 1/3 a. š. nugesintos acte sodos
Įdaras:
* 8-9 v. š. juodųjų serbentų uogienės
* 2 a. š. manų kruopų
Vienos sausainių gaminimas:
* Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais. Įberti ½ miltų ir išplakti maišytuvu. Po to įberti likusius miltus ir nugesintą acte sodą, ir viską gerai išplakti.
* Tešla turėtų būti tampri ir elastinga.
* 1/3 trapios tešlos įvyniojame į maistinę plėvelę (taip ji greičiau atvės) ir 10-15 minučių palaikome šaldiklyje.
* Tuo metu įjungiame orkaitę ir ją įkaitiname iki 170 laipsnių.
* Likusią tešlos dalį tolygiai užtarkuojame stambia trintuve, sudedame ant kepimo skardos, paliekant neaukštus kraštelius, kad neišbėgtų uogienė.
* Ant tešlos pilame uogienę, man pakako 8 šaukštų .
* Juodųjų serbentų uogienę galima keisti kita uogiene: braškių, aviečių arba abrikosų.
* Kad kepimo procese trupininis pyragas „neišbėgtų“, ant uogienės aš pabarstau truputį manų kruopų, tolygiai išdėstau per visą jos paviršių. Manų kruopos sugers visą nereikalingą drėgmę, o skonis nei kiek nepasikeis!
* Iš šaldiklio išimame tešlą ir ant paviršiaus ją tolygiai užtarkuojame stambia trintuve.
Viskas! Galima dėti į orkaitę 20-25 minutėms ir kepti vienos sausainius.
Tai sąlyginis laikas. Kepimo trukmė priklauso nuo jūsų orkaitės, kada pyragas apskrus – išimame.
VISIŠKAI atvėsiname ir tik po to pyragą supjaustome.
Taip pasigaminame skanų ir labai pigų pyragą! Kas paragauja šį pyragą, visada paprašo dar ir užsirašo šį receptą.
Skanaus!