Vienos sausainiai pagaminami labai lengvai – jo pagrindas – trapioji tešla. Tešla – labai greitai pagaminama ir skani!

7704
Patinka? Duok Like!

Tešla – labai greitai pagaminama ir skani!

Puikiai tinka gaminti ir saldiems, ir nesaldiems pyragams (pavyzdžiui, pyragas su konservuota žuvimi) ir skaniems sausainiams.

Produktai:

Tešla:

* 1-2 kiaušiniai
* 200 g sviesto (arba margarino)
* 200 g (1 stiklinė) cukraus
* 4 stiklinės miltų
* 1/3 a. š. nugesintos acte sodos

Įdaras:

* 8-9 v. š. juodųjų serbentų uogienės
* 2 a. š. manų kruopų

Vienos sausainių gaminimas:

* Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais. Įberti ½ miltų ir išplakti maišytuvu. Po to įberti likusius miltus ir nugesintą acte sodą, ir viską gerai išplakti.

* Tešla turėtų būti tampri ir elastinga.

* 1/3 trapios tešlos įvyniojame į maistinę plėvelę (taip ji greičiau atvės) ir 10-15 minučių palaikome šaldiklyje.

* Tuo metu įjungiame orkaitę ir ją įkaitiname iki 170 laipsnių.

* Likusią tešlos dalį tolygiai užtarkuojame stambia trintuve, sudedame ant kepimo skardos, paliekant neaukštus kraštelius, kad neišbėgtų uogienė.

* Ant tešlos pilame uogienę, man pakako 8 šaukštų .

* Juodųjų serbentų uogienę galima keisti kita uogiene: braškių, aviečių arba abrikosų.

* Kad kepimo procese trupininis pyragas „neišbėgtų“, ant uogienės aš pabarstau truputį manų kruopų, tolygiai išdėstau per visą jos paviršių. Manų kruopos sugers visą nereikalingą drėgmę, o skonis nei kiek nepasikeis!

* Iš šaldiklio išimame tešlą ir ant paviršiaus ją tolygiai užtarkuojame stambia trintuve.

Viskas! Galima dėti į orkaitę 20-25 minutėms ir kepti vienos sausainius.

Tai sąlyginis laikas. Kepimo trukmė priklauso nuo jūsų orkaitės, kada pyragas apskrus – išimame.

VISIŠKAI atvėsiname ir tik po to pyragą supjaustome.

Taip pasigaminame skanų ir labai pigų pyragą! Kas paragauja šį pyragą, visada paprašo dar ir užsirašo šį receptą.

Skanaus!

Patinka? Duok Like!