Ingredientai:
1. krienų lapai – 1 vnt
2. žalumynai – petražolės, krapai
3. agurkai – 5 vnt
4. agurotis – 1⁄2 vnt
5. paprika – 1 vnt
6. pomidorai – 8 vnt
7. raudonasis svogūnas – 1 vnt
8. česnakas – 5 skiltelės
9. druska – 2 valgomieji šaukštai
10. cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
11. 9% actas – 2 valgomieji šaukštai
12. gazuotas mineralinis vanduo
Paruošimo būdas:
1. Į 3 l stiklainio dugną dedame krieno lapą, iš anksto kruopščiai jį nuplovę.
2. Sekančiu sluoksniu dedame žalumynus (pas mane petražolės ir krapai).
3. Šviežius agurkus pjaustome vidutiniais gabalėliais ir taip pat dedame į stiklainį.
4. Agurotį nulupame, supjaustome ir taip pat dedame į stiklainį.
5. Paskui dedame papriką, perpjautą į 4 dalis, perpus perpjautus pomidorus, pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną, kelias česnako skilteles ir taip kartojame sluoksnius, kol stiklainis užsipildys.
6. Paskui dedame cukrų, druską, 2 valgomuosius šaukštus acto ir viską užpilame gazuotu
mineraliniu vandeniu iki stiklainio viršaus.
7. Uždarome stiklainį dangteliu ir dedame į šaldytuvą 12 val. Po to daržovių užkandį galima patiekti.
Pabandykite pasigaminti, tikiuosi, jums patiks. Jei patiko, spauskite „patinka“ ir dalinkitės su draugais!
Iki greito pasimatymo!
Gero apetito!