Kriaušė – tai idealus ingredientas tarto paruošimui. Ji puikiai dera su sodriu karamelės skoniu, tešla persisunkia vaisių sirupu ir tartas gaunasi sultingas bei labai skanus. Bandykite!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai 230 g
- sviestas 150 g
- kiaušinis 1 vnt
Įdarui:
- kriaušės 4 vnt
- razinos 2 saujos
- sviestas 100 g
- cukrus 6 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
- Supjaustome 150 g sviesto kubeliais ir dedame į blenderį.
- Dedame miltus ir viską plakame į trupinius.
- Dedame kiaušinį, truputį paplakame ir pilame 100 ml vandens. Viską dar kartą suplakame blenderyje.
- Tešlą dedame ant stalo, pabarstyto miltais, formuojame rutulį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą 30 min.
- Tuo metu įdarui įkaitiname keptuvę su ugniai atspariomis rankenėlėmis su sviestu ir dedame 3 valgomuosius šaukštus cukraus. Permaišome ir ruošiame karamelę.
- Kriaušes pjaustome ketvirčiais ir šaliname šerdelę. Dedame į keptuvę glaudžiu sluoksniu.
- Pabarstome kriaušes likusiu cukrumi ir dedame sviesto gabalėlius. Uždengiame dangčiu ir troškiname 40 minučių ant mažos ugnies.
- Į keptuvę dedame razinas, uždengiame dangčiu ir nuimame nuo ugnies. Leidžiame pastovėti, kad razinos išbrinktų.
- Išimame tešlą ir iškočiojame į pusės centimetro storio lakštą.
- Kriaušes karamelėje uždengiame lakštu ir kraštus įkišame vidun. Kelis kartus tešlą praduriame šakute.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir dedame kepti 45-50 min.
- Gatavam pyragui leidžiame šiek tiek ataušti ir apverčiame ant dubens.
Gero apetito!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.