Kriaušė – tai idealus ingredientas tarto paruošimui. Ji puikiai dera su sodriu karamelės skoniu, tešla persisunkia vaisių sirupu ir tartas gaunasi sultingas bei labai skanus. Bandykite!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai 230 g
- sviestas 150 g
- kiaušinis 1 vnt
Įdarui:
- kriaušės 4 vnt
- razinos 2 saujos
- sviestas 100 g
- cukrus 6 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
- Supjaustome 150 g sviesto kubeliais ir dedame į blenderį.
- Dedame miltus ir viską plakame į trupinius.
- Dedame kiaušinį, truputį paplakame ir pilame 100 ml vandens. Viską dar kartą suplakame blenderyje.
- Tešlą dedame ant stalo, pabarstyto miltais, formuojame rutulį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą 30 min.
- Tuo metu įdarui įkaitiname keptuvę su ugniai atspariomis rankenėlėmis su sviestu ir dedame 3 valgomuosius šaukštus cukraus. Permaišome ir ruošiame karamelę.
- Kriaušes pjaustome ketvirčiais ir šaliname šerdelę. Dedame į keptuvę glaudžiu sluoksniu.
- Pabarstome kriaušes likusiu cukrumi ir dedame sviesto gabalėlius. Uždengiame dangčiu ir troškiname 40 minučių ant mažos ugnies.
- Į keptuvę dedame razinas, uždengiame dangčiu ir nuimame nuo ugnies. Leidžiame pastovėti, kad razinos išbrinktų.
- Išimame tešlą ir iškočiojame į pusės centimetro storio lakštą.
- Kriaušes karamelėje uždengiame lakštu ir kraštus įkišame vidun. Kelis kartus tešlą praduriame šakute.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir dedame kepti 45-50 min.
- Gatavam pyragui leidžiame šiek tiek ataušti ir apverčiame ant dubens.
Gero apetito!

















