Kriaušė – tai idealus ingredientas tarto paruošimui. Ji puikiai dera su sodriu karamelės skoniu, tešla persisunkia vaisių sirupu ir tartas gaunasi sultingas bei labai skanus. Bandykite!

Ingredientai:

Tešlai:

  • miltai 230 g
  • sviestas 150 g
  • kiaušinis 1 vnt

Įdarui:

  • kriaušės 4 vnt
  • razinos 2 saujos
  • sviestas 100 g
  • cukrus 6 valgomieji šaukštai

Paruošimas:

  1. Supjaustome 150 g sviesto kubeliais ir dedame į blenderį.
  2. Dedame miltus ir viską plakame į trupinius.
  3. Dedame kiaušinį, truputį paplakame ir pilame 100 ml vandens. Viską dar kartą suplakame blenderyje.
  4. Tešlą dedame ant stalo, pabarstyto miltais, formuojame rutulį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą 30 min.
  5. Tuo metu įdarui įkaitiname keptuvę su ugniai atspariomis rankenėlėmis su sviestu ir dedame 3 valgomuosius šaukštus cukraus. Permaišome ir ruošiame karamelę.
  6. Kriaušes pjaustome ketvirčiais ir šaliname šerdelę. Dedame į keptuvę glaudžiu sluoksniu.
  7. Pabarstome kriaušes likusiu cukrumi ir dedame sviesto gabalėlius. Uždengiame dangčiu ir troškiname 40 minučių ant mažos ugnies.
  8. Į keptuvę dedame razinas, uždengiame dangčiu ir nuimame nuo ugnies. Leidžiame pastovėti, kad razinos išbrinktų.
  9. Išimame tešlą ir iškočiojame į pusės centimetro storio lakštą. 
  10. Kriaušes karamelėje uždengiame lakštu ir kraštus įkišame vidun. Kelis kartus tešlą praduriame šakute.
  11. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir dedame kepti 45-50 min.
  12. Gatavam pyragui leidžiame šiek tiek ataušti ir apverčiame ant dubens.

Gero apetito!