Ingredientai:
– sviestas 200 g
– krapai 80 g
– petražolės 80 g
– paprika 1 vnt
– prancūziškos grūdėtos garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
– druska 1/3 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai 1 žiupsnis
– paprika 1 žiupsnis
– česnakas 1-2 skiltelės
– svogūnų laiškai pagal skonį
– Paruoškite visus būtinus ingredientus. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis spėtų suminkštėti.
– Paprikos sėklas išimkite, išpjaukite kotelį, susmulkinkite kuo mažesniais kubeliais. Patariu naudoti kelių spalvų paprikas, taip sviestas gausis dar gražesnis ir apetitiškesnis. Pas mane pusė raudonos ir pusė geltonos paprikos.
– Petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.
– Į minkštą sviestą dėkite smulkintus žalumynus ir pjaustytą papriką. Išspauskite vieną ar kelias česnako skilteles, pasūdykite ir berkite prieskonius.
– Gerai permaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.
– Gatavą užtepėlę galima sudėti į indelį, o galima susukti į maistinę plėvelę, suteikiant dešrelės formą. Dėkite sviestą į šaldytuvą mažiausiai valandai.
Sviestinė užtepėlė paruošta. Galima tepti ant duonos. Bet dar skanesnė ji bus sekančią dieną, kai persismelks visais aromatais.
Gero apetito!