Kepame skumbrę originaliu ir įdomiu būdu – kaip nedideles suktinukų porcijas. Suktinukai formuojami iš žuvies file juostelių, marinuotų pikantiškame majonezo, garstyčių ir sojos padažo mišinyje.
Taipogi marinatui būtinai naudojamos citrinos sultys, rūgštokas jų skonis idealiai papildo bet kokią žuvį.
Suktinukai atrodo labai originaliai, puikiai tinka šventiniam patiekimui. Garnyrui tiks daržovės, virti ryžiai ar bulvės.
Ingredienta:i
– atvėsinta skumbrė 3-4 vnt
– svogūnai 1-2 vnt
– citrinos sultys 3 valgomieji šaukštai
– garstyčios 3 arbatiniai šaukšteliai
– sojos padažas 3 valgomieji šaukštai
– majonezas 3 valgomieji šaukštai
– druska 1/3 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Pasiruoškite skumbrę. Geriau naudoti šiek tiek pašaldytą žuvį, taip lengviau išdaryti ją į file.
Nupjaukite galvas ir uodegas, perpjovę pilvą pašalinkite vidurius, o taip pat stuburą ir visus kaulus. Nuo file atsargiai nuimkite ploną viršutinę plėvelę. Nuplaukite ir nusausinkite file.
Paskui kiekvieną file puselę perpjaukite į 2 išilgines dalis, gaudami vienodas juosteles.
Atskirai paruoškite marinatą – dubenėlyje sumaišykite majonezą, garstyčias, citrinos sultis ir sojospadažą. Majonezą galima pakeisti grietine. Mišinį kruopščiai permaišykite, kad visi ingredientai susijungtų. Pabarstykite maltais pipirais ir druska, atsižvelkite į sojos padažo sūrumą.
Po to žuvies file užpilkite marinatu, palikite 30 minučių, kad žuvis pasimarinuotų.
Svogūnus supjaustykite plonais ketvirčiais, dėkite ant viso skardos paviršiaus, sutepę jį aliejumi.
Kiekvieną marinuotą žuvies juostelę susukite į stangrų suktinuką, sutvirtinkite šonuose dantų krapštuku.
Gautus gaminius dėkite ant svogūno pagalvėlės, palikite tarpus. Likusį marinatą pilkite ant žuvies gabalėlių.
Gaminius pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, kepkite 20-30 min. Suktinukų paviršius turi lengvai apskrusti.
Patiekite su garnyru. Žuvies suktinukai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Gero apetito!