Šiandien mes norime pasiūlyti nepaprastai skanių ir traškių kopūstų suktinukų, kurie sušveičiami akimirksniu, receptą.
Užkandis gaminamas lengvai, o jo skonis neįtikėtinas.
Marinato sudėtinės dalys:
- geriamasis vanduo – 1000 ml
- valgomoji druska – 2 valgomieji šaukštai
- cukrus – 100 g
- rafinuotas aliejus – 100 ml
- maistinis actas – 75 ml
- lauro lapai – 3 vnt
- juodieji pipirai – 6 žirneliai
Ingredientai suktinukams:
- kopūstas – 1 gūžė
- morka
- malti juodieji pipirai
- česnakas
Kaip gaminti:
Nupjaukite viršutinę kopūsto gūžės dalį. Paskui išskirstykite likutį lapais. Įmerkite juos kelioms minutėms į verdantį vandenį. Tai reikia padaryti dėl to, kad jie gerai susisuktų.
Storąją lapų dalį reikia nupjauti, o paskui padalinti juos į 2 ar 4 dalis priklausomai nuo dydžio.
Sutarkuokite morką ir sumaišykite su išspaustu česnaku.
Ant kiekvieno lapo dėkite įdaro ir susukite suktinukus.
Sudėkite suktinukus į indą, kur juos marinuosite.
Paruoškite marinatą. Į vandenį berkite druską, cukrų ir užvirinkite. Kai užvirs, virkite sūrymą 7 min. Po to pilkite aliejų, dėkite pipirus, lauro lapus ir pabaigoje supilkite actą.
Verdančiu marinatu užpilkite suktinukus. Viršuje uždėkite svarmenį ir tegu taip stovi 24 val.kambario temperatūroje.
Tolesniam laikymui dėkite suktinukus į šaldytuvą.