Mėgstu trupininius pyragus už jų universalumą. Tarp tarkuotos tešlos sluoksnių galima dėti bet kokį įdarą (varškę, trintus obuolius su cukrumi, tirštą uogienę be kauliukų, šokolado drožles).
Su šia tešla man niekada nekyla problemų, pyragas skanus ir gaminamas labai paprastai.
Ingredientai:
Tešlai:
– kvietiniai miltai – 200 g
– cukrus – 50 g
– sviestas – 70 g
– riebi grietinėlė – 1 valgomasis šaukštas
– kiaušinis – 1 vnt
– kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
Įdarui:
– riebi naminė varškė – 180 g
– riebi grietinėlė – 4 valgomieji šaukštai
– cukrus – 50 g
Paruošimo receptas:
Tešlai: sumaišykite miltus su kepimo milteliais, minkštu aptirpusiu sviestu, cukrumi, grietinėle ir kiaušiniu,žmaišome pakankamai kietą tešlą, susukame ją į kamuolį.
Suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Varškės įdarui sumaišome varškę, cukrų ir grietinėlę.
Blenderiu suplakame iki vienalytės varškės masės.
Išimame tešlą iš šaldytuvo, daliname į 2 dalis. Vieną tešlos dalį sutarkuojame (stambiai) tiesiai į formą, paskirstome, kad sluoksnis pagal svorį visur būtų vienodas.
Ant trupinių dedame varškės įdarą ir išlyginame jį šaukštu, kad įdaras pilnai padengtų apatinį tešlos trupinių sluoksnį. Antrą tešlos dalį irgi tarkuojame ir užberiame varškės įdarą.
Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30-35 min. Gatavą pyragą dar šiltą supjaustome gabalėliais.
Gero apetito!