Papucakia – tai neįtikėtinai skanus graikiškas patiekalas iš baklažanų, pomidorų ir faršo. Jį galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą, arba kaip užkandį. Gaminamas labai lengvai ir greitai. Baklažanai išeina labai švelnūs ir sultingi, o įdaras suteikia dar daugiau skonio ir aromato.

 Ingredientai:

  • Baklažanai 4 vnt.;
  • Pomidorai 2 vnt.;
  • Faršas 300 g;
  • Svogūnai 1-2 vnt.;
  • Alyvuogių aliejus 100 ml;
  • Vanduo 100 ml;
  • Druska, pipirai pagal skonį;
  • Kietasis sūris 50 g;
  • Bešamelio padažas pagal skonį.

Gaminimas:

    1. Nuvalom svogūnus ir pjaustom smulkiais kubeliais.
    2. Plaunam pomidorus ir pjaustom smulkiais kubeliais.
    3. Įkaitinam keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepinam svogūnus. Sudedam faršą ir troškinam 5 minutes.
    4. Sudedam druską, pipirus, pomidorus, truputį vandens ir troškinam, kol visas skystis išgaruos.
    5. Nuplaunam baklažanus ir perpjaunam išilgai. Kiekvienoje baklažano dalyje darom įpjovimą išilgai ir sudedam į pasūdytą vandenį, kad išeitų kartumas.
    6. Baklažanus išdžiovinam ir apkepinam alyvuogių aliejuje, kol jie neatsivers toje vietoje, kur mes įpjovėm.
    7.  Dedam baklažanus ant kepimo skardos ir farširuojam į įpjovimą faršu.
    8. Ant viršaus užpilam bešamelio padažo ir užtarkuojam sūrio.
    9. Įkaitinam orkaitę iki 180º С ir kepam iki iškeps.

Gero apetito!

Bonusas