Papucakia – tai neįtikėtinai skanus graikiškas patiekalas iš baklažanų, pomidorų ir faršo. Jį galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą, arba kaip užkandį. Gaminamas labai lengvai ir greitai. Baklažanai išeina labai švelnūs ir sultingi, o įdaras suteikia dar daugiau skonio ir aromato.
Ingredientai:
- Baklažanai 4 vnt.;
- Pomidorai 2 vnt.;
- Faršas 300 g;
- Svogūnai 1-2 vnt.;
- Alyvuogių aliejus 100 ml;
- Vanduo 100 ml;
- Druska, pipirai pagal skonį;
- Kietasis sūris 50 g;
- Bešamelio padažas pagal skonį.
Gaminimas:
-
- Nuvalom svogūnus ir pjaustom smulkiais kubeliais.
- Plaunam pomidorus ir pjaustom smulkiais kubeliais.
- Įkaitinam keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepinam svogūnus. Sudedam faršą ir troškinam 5 minutes.
- Sudedam druską, pipirus, pomidorus, truputį vandens ir troškinam, kol visas skystis išgaruos.
- Nuplaunam baklažanus ir perpjaunam išilgai. Kiekvienoje baklažano dalyje darom įpjovimą išilgai ir sudedam į pasūdytą vandenį, kad išeitų kartumas.
- Baklažanus išdžiovinam ir apkepinam alyvuogių aliejuje, kol jie neatsivers toje vietoje, kur mes įpjovėm.
- Dedam baklažanus ant kepimo skardos ir farširuojam į įpjovimą faršu.
- Ant viršaus užpilam bešamelio padažo ir užtarkuojam sūrio.
- Įkaitinam orkaitę iki 180º С ir kepam iki iškeps.
Gero apetito!
Bonusas
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.