Papucakia – tai neįtikėtinai skanus graikiškas patiekalas iš baklažanų, pomidorų ir faršo. Jį galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą, arba kaip užkandį. Gaminamas labai lengvai ir greitai. Baklažanai išeina labai švelnūs ir sultingi, o įdaras suteikia dar daugiau skonio ir aromato.
Ingredientai:
- Baklažanai 4 vnt.;
- Pomidorai 2 vnt.;
- Faršas 300 g;
- Svogūnai 1-2 vnt.;
- Alyvuogių aliejus 100 ml;
- Vanduo 100 ml;
- Druska, pipirai pagal skonį;
- Kietasis sūris 50 g;
- Bešamelio padažas pagal skonį.
Gaminimas:
-
- Nuvalom svogūnus ir pjaustom smulkiais kubeliais.
- Plaunam pomidorus ir pjaustom smulkiais kubeliais.
- Įkaitinam keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepinam svogūnus. Sudedam faršą ir troškinam 5 minutes.
- Sudedam druską, pipirus, pomidorus, truputį vandens ir troškinam, kol visas skystis išgaruos.
- Nuplaunam baklažanus ir perpjaunam išilgai. Kiekvienoje baklažano dalyje darom įpjovimą išilgai ir sudedam į pasūdytą vandenį, kad išeitų kartumas.
- Baklažanus išdžiovinam ir apkepinam alyvuogių aliejuje, kol jie neatsivers toje vietoje, kur mes įpjovėm.
- Dedam baklažanus ant kepimo skardos ir farširuojam į įpjovimą faršu.
- Ant viršaus užpilam bešamelio padažo ir užtarkuojam sūrio.
- Įkaitinam orkaitę iki 180º С ir kepam iki iškeps.
Gero apetito!
Bonusas


















