Obuolių pyragas „Kūlverstukas“ – labai skanus ir gražus desertas!

934
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– miltai 280 g
– sviestas 100 g
– cukrus 140 g
– kiaušinių tryniai 2 vnt
– druska 1 žiupsnis
– citrinos žievelė 1⁄2 vnt
– vanilinis cukrus pagal skonį
– kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– obuoliai 500 g
– cukrus įdarui pagal skonį
– kukurūzų krakmolas 1 valgomasis šaukštas
– maltas cinamonas pagal skonį
– kiaušinio baltymas 2 vnt
– druska 1 žiupsnis
– citrinos rūgštis 1 arbatinis šaukštelis
– cukrus kremui 2 valgomieji šaukštai

Paruošimas:

– Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų. Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius dėkite į gilų indą, berkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Berkite truputį citrinos žievelės ir vanilinio cukraus. Suplakite trynius mikseriu į vienalytę masę. Dėkite suminkštėjusį sviestą, dar kartą suplakite, pilnai ištirpindami sviestą tryniuose.

– Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, išsijokite. Miltus sumaišykite su
pagrindiniu mišiniu.

– Iš pradžių maišykite mišinį šaukštu, paskui rankomis pertrinkite į smulkius trupinius. Biri tešla gatava.

– Paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius, išpjaukite šerdelę. Minkštimą smulkiai sutarkuokite, leiskite pastovėti 5 minutes, kad vaisiai išleistų sultis. Obuolių drožlių sultis nuspauskite, dėkite cukrų ir krakmolą, permaišykite. Aromatui galima įberti šiek tiek cinamono.

– Apvalios kepimo formos dugną ir šonus sutepkite sviestu. Vidun pilkite pusę sausos tešlos.

– Toliau dėkite visą obuolių įdarą, išlygindami jį po visą paviršių.

– Ant obuolių masės berkite antrą tešlos dalį.

– Ruošinį pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepkite 30 min.

– Per tą laiką paruoškite morengą. Baltymus supilkite į sausą aukštą indą, plakite mikseriu, kol susidarys purios putos. Įberkite žiupsnį druskos, skonio subalansavimui įpilkite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Plakite baltymus, kol jie pasidarys standūs ir laikys formą.

Pyragą išimkite iš orkaitės, viršuje šaukštu dėkite morengą, formuodami raštus.

– Vėl pašaukite pyragą į orkaitę 10 minučių, kad viršutinis sluoksnis iškeptų.

Gatavą pyragą supjaustykite porcijomis, patiekite.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353