Ingredientai:
Tešla:
* vanduo – 1 stiklinė;
* žiupsnelis druskos;
* obuolių actas – 20 g;
* aliejus – 30 g;
* miltai – 2,5 – 3 stiklinės.
Įdaras:
* obuoliai – 4 vidutiniai;
* džiūvėsėliai paniravimui – 2-3 valg.šaukštai;
* sviestas – 80 g;
* cukrus – 100 g;
* citrina – 1 vnt;
* cinamonas pagal skonį;
* razinos
Kaip paruošti obuolinį štrudelį namų sąlygomis:
* Išberkite miltus į kalniuką, padarykite nedidelę duobutę, įpilkite ten truputį pašildytą vandenį,po to augalinį aliejų ir actą. Nepamirškite žiupsnelio druskos.
* Užmaišykite tešlą, pagal būtinybę pridėdami miltų. Ji turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.
* Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę, tegu truputį paguli šilumoje.
* Razinas perrinkite, užpilkite karštu vandeniu 15 min. Po to vandenį nupilkite.
* Paniravimo džiūvėsėlius apkepkite svieste.
* Išspauskite citrinos sultis.
* Išimkite obuolių šerdeles ir supjaustykite kubeliais.
* Dėkite prie obuolių citrinos sultis, cukrų, cinamoną, razinas ir džiūvėsius. Permaišykite.
* Tešlą padalinkite į 2 dalis.
* Stalą pabarstykite miltais ir kaip galima ploniau iškočiokite tešlą. Sutepę rankas ir tešlą aliejumi, truputį ištempkite tešlą rankomis.
* Kuo plonesnė ji bus, tuo traškesnis gausis kepinys.
* Dėkite įdarą, tolygiai paskirstydami po visą tešlą.
* Susukite tešlą į vyniotinį, užspauskite kraštus. Kaip jau jūs supratote, iš nurodytų produktų išeis du vyniotiniai.
* Skardą užtieskite pergamentiniu popieriumi, išdėkite vyniotinius, truputį patepkite juos tirpintu sviestu.
* Kepkite apie 30 min 180 laipsnių temperatūroje. Kai tik tešla parus, išimkite štrudelį, neverta jo perdžiovinti.
Gatavą obuolinį štrudelį galima pabarstyti cukraus pudra. Manau jūs pastebėjote, kad visas obuolinio štrudelio pagaminimo procesas nesunkus ir neatima daug jūsų laiko.