Megrelijos chačapuriai, pagaminti pagal šį receptą, išeina neįtikėtinai skanūs, minkšti, oriniai ir tiesiog tirpsta burnoje, palikdami malonų sūroką sviesto prieskonį. Jie tikrai gausis skanesni, nei pirktiniai.
Ingredientai:
- vanduo 150 ml
- cukrus 2 arbatiniai šaukšteliai
- sausos mielės 2 arbatiniai šaukšteliai
- pienas 100 ml
- sviestas 30 g
- kiaušinis 1 vnt
- druska 1 arbatinis šaukštelis
- miltai 500 g
- sulugunis 600 g
Paruošimas:
- Truputį pašildome vandenį. Dedame 2 arbatinius šaukštelius cukraus, permaišome ir dedame sausas mieles. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame 30 minučių.
- Į gilų dubenį sijojame miltus ir druską. Dedame kiaušinį, šiltą pieną ir tirpintą sviestą.
- Pilame mieles ir užmaišome tešlą. Minkome tešlą 5-10 min iki elastingumo.
- Gatavą tešlą sutepame aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir paliekame 2 val.
- Sūrį stambiai sutarkuojame.
- Imame tešlą ir dalijame į 3 dalis. Tešlos porciją iškočiojame į apskritimą. Į vidurį dedame tarkuotą sūrį. Tešlos kraštus pakeliame ir suimame centre.
- Apverčiame siūle žemyn ir vėl kočiojame. Išplakame trynį ir sutepame paplotį.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Chačapurį dedame ant skardos ir pabarstome sūriu.
- Dedame kepti 13-15 min. Gatavus chačapurius patiekiame šiltus.
Gero apetito!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.