Karbonadas su grybais ir sūriu nudžiugins ne vieną vyrą. Patiekalas labai sotus ir dera beveik su bet kokiu garnyru. Karbonadas išeina labai skanus, aromatingas, o ant jo esanti pagalvėlė iš grybų ir sūrio suteikia patiekalui švelnumo ir sodrumo.
Ingredientai:
- Kiauliena 550 g;
- Kietasis sūris 150 g;
- Pievagrybiai 150 g;
- Svogūno galvutė 1 vnt.;
- Grietinė 15% 200 ml;
- Augalinis aliejus 1 v.š.;
- Žalumynai pagal skonį;
- Druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:
-
- Paruošiam mėsą: nupjaunam lašinius ir supjaustom porcijiniais gabalais.
- Kiekvieną gabalą išmušame iš abiejų pusių.
- Įkaitinam keptuvę ir šiek tiek apkepinam mėsą iš abiejų pusių.
- Nuvalom svogūną ir supjaustome smulkiais kubeliais.
- Grybus nuplaunam ir smulkiai supjaustom.
- Nuvalom česnaką ir išspaudžiam presu į grietinę, ten pat sudedam ir smulkintus žalumynus.
- Į kepimo formą sudedam mėsos gabalus. Tada sluoksniais dedam svogūnus ir pabarstom prieskoniais.
- Ant svogūno dedam grybus ir užpilame grietinės padažu. Viską apibarstome tarkuotu sūriu.
- Įkaitinam orkaitę iki 200 С ir dedam mėsą kepti 30 minučių.
- Iškepusius karbonadus pjaustome porcijomis ir tiekiam į stalą.
Gero apetito!

















