Kefyriniai virtinukai su vyšniomis

913
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • kefyras 300 ml
  • kvietiniai miltai 460 g
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio
  • soda 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vyšnios 400 g
  • avietės 100 g
  • cukrus 60 g

Paruošimas:

Uogas nuplaukite, pašalinkite vyšnių kauliukus. Dėkite į sietelį, kad nutekėtų vanduo.

Sumaišykite kambario temperatūros kefyrą su druska. Išsijokite miltus su soda į gilų dubenį. Suformuokite iš miltų kalnelį, centre padarykite nedidelę duobutę.

Supilkite skystą mišinį į sausą ir užmaišykite tešlą.

Iš gautos tešlos suformuokite vyniotinį ir perpjaukite jį per pusę. Kiekvieną pusę vėl
suformuokite į vyniotinį ir supjaustykite jį į 11 dalių. Taip jums gausis 22 tešlos gabalėliai.

Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apskritimą ir dėkite ant jo įdarą: vyšnias, avietes ir truputį
cukraus. Sutvirtinkite kraštus nuo apačios link viršaus, kad gautųsi virtinukai.

Virkite virtinukus apie 4 minutes po užvirimo.

Šis patiekalas labai mėgstamas mūsų šeimoje, tikiuosi, ir jums šis receptas pravers.

Gaminkite su malonumu ir gero apetito!

Patinka? Duok Like!