Iš paprastų bulvių galima pagaminti labai efektingą patiekalą, tik reikia patiekti jį su išmone.
Šiame recepte idealiai derinasi aromatingas kumpis, ne mažiau aromatingas rozmarinas, ir jaunos bulvytės. Išeina labai šventiškas patiekalas, jei tai patieksite tiesiog keptuvėje.
Ingredientai:
- Pailgos formos jaunos bulvytės — 1 kg
- Bekonas (kumpis) — 200 g
- Alyvuogių aliejus
- Pipirai
- Stambi jūros druska
- Rozmarinas — 3-4 šakelės
Gaminimas:
1. Šios patiekalo gamybai rekomenduojame naudoti pailgas jaunas bulvytes, kurios paprastai naudojamos virimui. Pasirink vienodo dydžio bulvytes, kad pasigamintų vienu metu.
2. Gerai nuplauk bulvytes. Pripilk į puodą vandens, sudėk bulvytes ir virk nepjaustytas ant mažos ugnies, beveik neužverdant, taip daryk 15 minučių. Tada nupilk vandenį, bulves atvėsink.
3. Kumpį supjaustyk plonais ilgais gabalėliais (gali pirkti jau supjaustytą kumpį). Rozmariną paskirstyk nedidelėmis šakelėmis – jo turi pakakti visoms bulvytėms.
4. Pridėk rozmarino šakelę prie bulvytės ir tampriai apvyniok kumpio gabalėliu. Sudėk bulvytes į kepimo formą, gerai išteptą aliejumi, pabarstyk viršų stambia jūros druska ir šviežiai maltais pipirais. Kepk orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
5. Ar iškepė, patikrink šakute. Priklausomai nuo bulvyčių dydžio gali prireikti kepti ilgiau arba trumpiau. Reikia stebėti.