Išbandykite kai ką naujo: užkandis iš silkės ir lydyto sūrio

1116
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– silkės file 200 g
– lydytas sūrelis 200 g
– morkos 50 g
– sviestas 50 g
– druska pagal skonį

Paruošimas:

1. Iš anksto išvirkite morkas su lupenomis, jos turi būti minkštos ir lengvai persidurti peiliu.
Ataušinkite, nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Lydytą sūrį iš anksto patalpinkite į šaldymo kamerą 20 min. Pašalusį sūrį bus lengviau pjaustyti gabalėliais. Susmulkinkite sūrį peiliu, dėkite į morkas.

3. Išdarinėkite silpnai sūdytą silkę, gaudami file be kaulų ir plonos odelės. Silkės file supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į pagrindinį mišinį.

4. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis taptų minkštas ir elastingas. Sviestą dėkite į smulkintų komponentų mišinį.

5. Masę permaišykite, pasūdykite pagal skonį, dėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad ji truputį sustingtų.

6. Patiekite užkandį kartu su šviežio batono riekutėmis. Taip pat galima iškart užtepti ant duonos, taip ir patiekiant.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!