Ingredientai:
– 3 dešrelės
– kefyras – 100 ml
– 1 kiaušinis
– aliejus – 1 valgomasis šaukštas
– miltai – 3 valgomieji šaukštai
– žiupsnelis sodos
– krapai
– sūris – 100 g
– aliejus kepimui
Kaip gaminti:
Imame 3 dešreles ir pjaustome mažais žiedeliais.
Į dubenį pilame 10 ml kefyro. Ten pat įmušame vieną kiaušinį.
Pilame 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir viską išmaišome šluotele.
Išsijojame 3 šaukštus miltų. Beriame žiupsnį sodos ir šluotele viską išmaišome iki vienalytės masės.
Smulkiai supjaustome krapus ir beriame į tešlą (būtina truputį atidėti gatavo patiekalo papuošimui).
Keptuvę sutepame aliejumi ir ant dugno dedame dešreles.
Užpilame tešla ir tolygiai išmaišome mentele (esant būtinybei).
Gaminame ant vidutinės ugnies 7 min.
Kol pica gaminasi, stambiai sutarkuojame sūrį.
Mentelės pagalba apverčiame blyną su dešrelėmis.
Ir pabarstome tarkuotu sūriu.
Uždengiame dangčiu ir gaminame dar 7 min.
Dedame „picą“ į lėkštę ir pabarstome krapais.
Pjaustome porcijomis ir viskas!