Švelniausias ir skaniausias tortas „Bitutė“, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje, pirštelius apsilaižysi!
Tokį originalų tortuką – meduoliuką įvertins ir jūsų šeima.
Ingredientai:
Tešlai:
– 1,5 stiklinės miltų,
– 1 v.š. medaus,
– 2 kiaušiniai,
– 70 g cukraus,
– 1 a.š. kepimo miltelių,
– 50 g sviesto,
– 1 v.š. kakavos.
Kremui:
– 2 v.š.miltų,
– 400 ml pieno,
– 1 kiaušinis,
– 4 v.š.cukraus,
– 0,5 v/š. vanilės,
– 50 g sviesto.
Paruošimas:
Kiaušinius suplakam su cukrumi, pridedame medaus ir minkšto sviesto, viską gerai sumaišome. Sumaišom miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir sudedam į tešlą.
Užmaišom tešlą. Paruoštą tešlą suvoliojam į „dešrą“ ir supjaustom į 4-5 dalis. Iškepam 5 plonus plokštainius, 1 paliekam apibarstymui.
Kremo paruošimas:
Sumaišom pieną su kiaušiniu, įdedam cukraus, gerai suplakam. Statom ant ugnies, kaitinam iki užvirimo ir atvėsinam.
Į kremą sudedam vanilę, sviestą ir viską gerai suplakam.
Darom tortą. Kiekvieną plokštainį ištepam kremu. Ant torto viršaus barstom smulkintus vieno papločio trupinius.
Gero apetito!