Įdomus ir skanus tortas „Bitutė“ — kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje, net trupinėlių nelieka!

4538
Patinka? Duok Like!

Švelniausias ir skaniausias tortas „Bitutė“, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje, pirštelius apsilaižysi!

Tokį originalų tortuką – meduoliuką įvertins ir jūsų šeima.

Ingredientai:

Tešlai:
– 1,5 stiklinės miltų,
– 1 v.š. medaus,
– 2 kiaušiniai,
– 70 g cukraus,
– 1 a.š. kepimo miltelių,
– 50 g sviesto,
– 1 v.š. kakavos.

Kremui:
– 2 v.š.miltų,
– 400 ml pieno,
– 1 kiaušinis,
– 4 v.š.cukraus,
– 0,5 v/š. vanilės,
– 50 g sviesto.

Paruošimas:

Kiaušinius suplakam su cukrumi, pridedame medaus ir minkšto sviesto, viską gerai sumaišome. Sumaišom miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir sudedam į tešlą.

Užmaišom tešlą. Paruoštą tešlą suvoliojam į „dešrą“ ir supjaustom į 4-5 dalis. Iškepam 5 plonus plokštainius, 1 paliekam apibarstymui.

Kremo paruošimas:

Sumaišom pieną su kiaušiniu, įdedam cukraus, gerai suplakam. Statom ant ugnies, kaitinam iki užvirimo ir atvėsinam.

Į kremą sudedam vanilę, sviestą ir viską gerai suplakam.

Darom tortą. Kiekvieną plokštainį ištepam kremu. Ant torto viršaus barstom smulkintus vieno papločio trupinius.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!