Geriausias ruošinys žiemai iš paprikų: serbiškas aivaras. Nenusakomas aromatas!

762
Patinka? Duok Like!

Aivaras – tai Balkanų virtuvės patiekalas. Ir serbai, ir kroatai, ir makedoniečiai laiko jį savo nacionaliniu.

Aivaras – tai universalus produktas: konsistencija ir nevienalytė struktūra leidžia naudoti jį ir kaip padažą mėsai, ir kaip daržovių garnyrą, ir kaip užtepėlę sumuštiniams.

Aivaras neturi kanoninio recepto, juk kiekvienoje Balkanų šeimoje jį verda savaip ir skirtingo aštrumo.

Tirštumas irgi gali varijuoti: nuo skystos tyrės iki tirštos pastos.

Tačiau sudėtyje būtina paprika – mėsinga ir aromatinga.

Ingredientai:

– 3 kg raudonos mėsingos paprikos
– 2 svogūnai
– 10 skiltelių česnako
– 1 čili pipiras
– 250 ml aliejaus be kvapo
– 100 ml obuolių acto ar 1⁄2 citrinos sultys
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– druska pagal skonį

Paruošimo receptas:

Nuplaukite paprikas, dėkite į skardą, kepkite 200 laipsnių temperatūroje kol patamsės.

Puiku, jeigu yra grilis – išeis dar skaniau!

Keptas paprikas dėkite į plastikinį maišelį, užriškite. Pagarinkite kelias minutes, kad paskui lengvai atskirtumėte odelę. Sėklas irgi pašalinkite.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite nedideliame aliejaus kiekyje, kol pagels.

Apkeptus svogūnus, česnaką, čili pipirą ir keptas paprikas sumalkite mėsmale. Perpilkite masę į gilų kazaną, pilkite aliejų, berkite druską, cukrų ir statykite ant ugnies.

Po užvirimo virkite padažą 10 minučių, paskui paragaukite, sureguliuokite druskos kiekį, pilkite actą ar citrinos sultis.

Vėl užvirinkite, paskui išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite ir palikite užklotus, kol pilnai atauš.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353