Jums prireiks:
- pievagrybiai (250 g)
- 9% actas (2 valgomieji šaukštai)
- cukrus ir druska (po pusę arbatinio šaukštelio)
- juodųjų pipirų žirneliai (2 vnt)
- kvapieji pipirai (1 vnt)
- česnakas (pora skiltelių pagal pageidavimą)
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- lauro lapai
Pradedame stebuklingą gaminimo procesą:
Kruopščiai nuplaukite grybukus ir nupjaukite seną pjūvį ant kojelės. Pievagrybio odelės šalinti neverta.
Didelius grybukus supjaustykite į kelias dalis, o smulkius palikite. Nedideliame puode užkaiskite vandenį ir dėkite ten grybukus. Įpilkite truputį acto ir užvirinkite. Nuimkite viską nuo ugnies ir palikite produktus ataušti kartu su vandeniu.
Sekantis žingsnis – marinatas. Tam sumaišykite šaukštą acto, aliejaus su prieskoniais. Į mišinį dėkite lauro lapelį ir įspauskite į jį česnako skiltelę maloniam aromatui.
Paruoštą marinatą reikia pilti ant grybų. Tam nupilkite visą vandenį iš puodo ir sumaišykite produktus. Juos reikia palikti kambario temperatūroje porą valandų. Periodiškai permaišykite pievagrybius. O po kurio laiko grybai pradės marinuotis savo sultyse, taigi skysčio mažai nebus.
Po to dėkite grybukus į stiklainius ir į šaldytuvą ataušti. Praėjus valandai jie bus paruošti vartojimui ir spės gerai pasimarinuoti. Juos reikia patiekti šaltus.
Grybukų užkandis – puikus šeimininkių pasirinkimas!
Tie, kas jau išbandė šį receptą, paskubėkite pasidalinti savo įspūdžiais!