Gata – tai tradicinis armėnų pyragaitis, kurį gamina ir šventiniam, ir kasdieniam stalui

567
Patinka? Duok Like!

Gata – tai tradicinis armėnų pyragaitis, kurį gamina ir šventiniam, ir kasdieniam stalui. Į įdarą siūlome įdėti lazdyno riešutų: su jais kepinių skonis taps sodresnis. Vietoj lazdyno riešutų galima naudoti bet kokios kitos rūšies – žemės, graikinius arba anakardžio. 

Sudedamosios dalys: 

  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus,
  • 1 valg. š. pieno,
  • 0,5 stiklinės cukraus,
  • 150 g sviesto,
  • 1 kiaušinio trynys,
  • cinamono pagal skonį,
  • 150 ml fermentuotas Kaukazo pienas (maconi),
  • 100 g lazdyno riešutų,
  • 1 žiupsnelis druskos,
  • 2 stiklinės miltų,
  • džiovinto kardamono pagal skonį.

Gaminimas

Tešlai sumaišyti 1,5 stiklinės miltų, valgomąjį šaukštą cukraus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.

Įdėti atvėsintą sviestą.

Rankomis susmulkinti į trupinius.

Įpilti fermentuotą Kaukazo pieną (macioni).

Užmaišyti tešlą rankomis, padaryti iš jos rutulį, apvynioti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą 30 min.

Riešutus pakepinti ant sausos keptuvės.

Tada susmulkinti maišytuve.

Įdarui sumaišyti cukrų, pusę stiklinės miltų ir vanilinį cukrų.

Įdėti atvėsintą sviestą.

Pertrinti rankomis. Jei lauke karšta, įdarą įdėti į šaldytuvą.

Ištraukti atvėsusią tešlą ir padalinti į dvi dalis.

Plonai iškočioti.

Ant tešlos iš pradžių uždėti įdarą, o paskui riešutus.

Susukti į standų vyniotinį.

Vyniotinį supjaustyti gabaliukais.

Pyragėlius išdėlioti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.

Dubenėlyje išplakti trynį ir šaukštą pieno. Pyragėlius patepti šiuo mišiniu.

Iškepusius pyragėlius atvėsinti. Pyragėlius kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 min.

Skanaus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353