Ingredientai:
– varškė – 250-280 g
– kiaušiniai – 3 vnt
– cukrus – 2-3 valgomieji šaukštai (40 g)
– miltai – 3 valgomieji šaukštai (60-70 g)
– kakava – 1 valgomasis šaukštas (10 g)
– kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
– druska – žiupsnis
– aliejus – 2 valgomieji šaukštai
– įdaras – bet koks (šiuo atveju varškės sūris su uogiene)
Paruošimas: į tinkamą indą dedame varškę, kiaušinius ir cukrų. Blenderiu suplaku viską, kol susidarys vienalytė masė.
Toliau į gautą masę sijojame miltus su kakava ir kepimo milteliais, pilame aliejų. Gerai permaišau ir tešla gatava.
Tešlą daliju į dvi panašiai lygias dalis.
Įkaitintą keptuvę sutepu nedideliu kiekiu aliejaus, dedu vieną tešlos dalį ir paskirstau ją šaukštu.
Uždengiu keptuvę dangčiu ir gaminu ant nedidelės ugnies kelias minutes, kol tešla viršuje nepasidarys „sausa“.
Paplotį apverčiu ir gaminu iš kitos pusės dar 1-2 min. Tą patį darau ir su antra tešlos dalimi.
Gatavus papločius ataušinu, dedu taip, kaip parodyta foto žemiau ir sutepu varškės sūriu. (Galima tiesiog uogienear džemu. Irgi bus skanu!)
Taigi, paskui dedu truputį uogienės ant pirmo papločio krašto ir susuku abu papločius į vieną vyniotinį.
Vyniotinio viršų pabarstau kakavą, supjaustau riekutėmis ir galima vaišintis!