Ingredientai
– miltai 500 g
– vanduo 160 ml
– aliejus 1 valgomasis šaukštas
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– bulvės 300 g
– suluguni sūris 200 g
– druska įdarui pagal skonį
Paruošimas
1. Miltus iš anksto išsijokite per sietą. Šiltame vandenyje ištirpinkite druską, paskui pilkite į miltus. Paskui pilkite aliejų.
2. Rankomis užmaišykite minkštą tešlą, kuri nelips prie delnų. Uždenkite ją maistine plėvele, padėkite į šalį 20-30 min.
3. Paruoškite įdarą. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuovirą nupilkite, bulves sugrūskite grūstuve į vienalytę košę. Sūrį smulkiai sutarkuokite, dėkite į bulvių košę, permaišykite. Įdaras paruoštas.
4. Tešlą paskirstykite į vienodus 50 g svorio gabalėlius.
5. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų lakštą. Iš vienos apskritimo pusės dėkite 1 valgomąjį šaukštą bulvių įdaro, palikdami tešlos kraštus tuščius.
6. Bulvių įdarą uždenkite antra tešlos puse, formuodami čebureką. Pirštais tvirtai užspauskite čebureko kraštus, nelygumus nupjaukite peiliu. Tokiu pat būdu padarykite kitus gaminius iš tešlos ir įdaro.
7. Į gilią keptuvę pilkite didelį kiekį aliejaus, įkaitinkite jį. Į karštą aliejų dėkite keletą gaminių. Kepkite čeburekus ant kiek didesnės už vidutinę ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
8. Po kepimo čeburekus išdėliokite ant grotelių, kad nutekėtų nereikalingas aliejus. Čeburekus patiekite šiltus.
Gero apetito!