Labai skanus užkandis iš kiaušinių, įdarytų silke.
Ingredientai:
* Vištos kiaušiniai — 4 vnt.
* Mažai sūdytos silkės filė — 8 gabalėliai (100 g)
* Burokėlis — 1 nedidelis
* Svogūno galvutė — 1/2. Geriau naudoti raudonąjį arba uzbekišką svogūną
* Majonezas — trys valdomieji šaukštai su kaupu
* Obuolių actas 6% — du valgomieji šaukštai. Galima naudoti ir paprastą actą.
* Cukrus — 1 v. š.
* Vanduo — 100 ml
* Petražolės papuošimui
Gaminimas:
Svogūno galvutę nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite pusę svogūno taip smulkiai, kaip tik jūs galite. Sudėkite svogūną į nedidelį indą. Supilkite actą ir vandenį, Supilkite cukrų. Sumaišykite. Palikite marinuotis apie 20 min.
Burokėlį išvirkite. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.
Kiaušinius išvirkite kietai, ataušinkite ir nulupkite.
Kiekvieną kiaušinį perpjaukite per pusę.
Kiaušinio baltymo puselę dėkite į atskirą plokščią lėkštę, o trynius suberkite į švarų dubenėlį.
Šakute sutrinkite trynius. Sudėkite burokėlį. Sudėkite ir svogūną, prieš tai jį nusunkę per sietelį. Silkės gabalėlius smulkiai supjaustykite ir sudėkite į masę. Sudėkite majonezą. Viską gerai sumaišykite iki vienalytės masės. Įdaras paruoštas.
Įdaru užpildykite baltymo krepšelius. Kiekvienam maždaug vienas arbatinis šaukštelis su kaupu.