Keptų saldžiųjų pipirų su agurkėliais ir aštriu padažu salotos, užteptos ant traškių džiūvėsėlių su česnako aromatu, apteptos sūroku fetos sūrio padažu!
Italų sumuštinių variantas – brusketa – tiekiamas kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą, užgeriamas vynu, neskubant, bendraujant.
Čia idealiausiai tinka čiabatta, bet su paprasta balta duona taip pat bus labai skanu.
Ingredientai:
- 1 valg. š grietinės
- 1 skiltelė česnako
- Šviežia petražolių lapeliai – pagal skonį
- 2 arbat. š. balzaminio acto
- 1 agurkas
- 4 riekelės čiabata
- 50 gr. Fetos sūrio
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 vnt. paprikos
Gaminimas:
Nupjauti pipiro kotelius, išimti sėklas ir pertvarėles, perpjauti perpus, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir dėti į kepimo formą odele į viršų.
Dėti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min, kol paprikos odelė patamsės, o minkštimas suminkštės. Jeigu yra, įjungti grilį.
Kepimo formą su iškeptu pipiru uždengti folija ir palikti, kol pipirai atvės, po to odelę nuimti, minkštimą supjaustyti šiaudeliais.
Agurkus supjaustyti labai plonais griežinėliais, petražoles smulkiai sukapoti.
Į dubenį sudėti agurkus, petražoles ir paprikas, apšlakstyti balzaminiu actu, pasūdyti, įberti pipirų ir viską sumaišyti.
Čiabatos (arba batono) gabalėlius aptepti alyvuogių aliejumi, išdėlioti ant keptuvės ir 180 laipsnių temperatūroje kepti apie 5 min, kol apskrus.
Džiūvėsėlius įtrinti iš abiejų pusių česnaku.
Fetos sūrį sutrupinti, sumaišyti su grietine arba natūraliu jogurtu ir išmaišyti iki vientisos masės. Džiūvėsėlius aptepti fetos sūrio ir jogurto mišiniu.
Ant viršaus uždėti daržovių salotas.
Tiekti iš karto.