Daržovių blyneliai pagal tradicinį turkų receptą
Siūlome pasigaminti blynelių iš aguročių su brynzos arba fetos įdaru. Geriausia patiekti su jogurto padažu.
Ingredientai:
- Aguročiai — 800 g
- Svogūnas — 2 vnt.
- Kiaušiniai — 2 vnt.
- Kepimo milteliai — 1 a.š.
- Miltai– 0,5 stiklinės
- Brynza arba feta — 200 g
- Krapai ir petražolės
- Druska
- Augalinis aliejus kepimui
Patiekimas:
- Turkiškas jogurtas — 1 stiklinė
- Česnakas — 3 skiltelės
- Kapoti žalumynai
- Druska ir pipirai
Gaminimo būdas:
Aguročius nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Pabarstykite druskos, pipirų ir leisti pastovėti 20 min., kad išleistų sultis.
Skystį nusunkti.Į aguročių masę pridėti smulkiai pjaustyto svogūno, kapotus žalumynus ir šakute plaktus kiaušinius.Tada įberkite susmulkintą brynzą ir miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Šaukštu sudėkite tešlą ir kepkite, kol pasidarys auksinės spalvos.Iškeptus blynus dėkite į lėkštę, kur paklotas popierinis rankšluostis, kad nutekėtų riebalai.Padažui jogurtą sumaišykite su išspaustu česnaku, smulkintais žalumynais ir prieskoniais.