Tartas – tai klasikinis atviras prancūziškas pyragas, gaminamas iš nesaldžios smėlinės tešlos. Jis gali būti saldus (su vaisiais, riešutais ar karamele), o gali būti nesaldus (su vištiena, daržovėmis).

Iš pirmo žvilgsni atrodo, kad gaminti jį sunku, daug paruošiamųjų darbų, bet iš tikrųjų tai visai nesunku. Pirmiausia užmaišoma smėlinė tešla. Kol ji „ilsisi“ šaldytuve, ruošiam obuolių įdarą, ir pabaigoje papuošiam pyragą obuolių skiltelėmis.

Į tešlą mes pridėjome citrinos cedros ir cinamono. Jau kepant pyragą ims sklisti labai malonus kvapas ir sukurs jaukią šeimyninę atmosferą. O jau paruoštas pyragas tikrai privilios visus prie stalo. Ir akimirksniu bus suvalgytas. Labai jau jis skanus.

Ingredientai

  • Cukrus   4 v.š.
  • Sviestas    250 g
  • Citrinos sultys     2 v.š.
  • Tryniai   2 vnt.
  • Vanduo   2 v.š.
  • Citrinos cedra  2 v.š.
  • Abrikosų džemas  4 v.š.
  • Miltai   300 g
  • Obuoliai    5 vnt.

Gaminimas

Miltus prasijoti.

Sviestą sutarkuoti. Sviestas turi būti išimtas iš šaldiklio, taip buslengviau tarkuoti ir tešla gaunasi švelni ir biri.

Tešlą išminkome rankomis iki smulkių trupinių. Pridedam 2 šaukštus cukraus ir vėl sumaišom.

Pridėti trynius ir užmaišyti tešlą.

Sukočioti tešlą į rutulį, uždengti plėvele ir įdėti į šaldytuvą 30 minučių.

Kol tešla šaldytuve, gaminsime įdarą. 3 obuolius nuskutam, išimam sėklas ir supjaustom smulkiais kubeliais.

Sudedam obuolius į sausą keptuvę, pridedam 2 v.š. cukraus, ir šaukštą vandens.

Ant vidutinės ugnies troškinam obuolius. Pridedam cedrą ir cinamoną. Viską sumaišom.

Obuolius gaminam iki visai išgaruos skystis.

Išimti tešlą iš šaldytuvo ir iškočioti. Geriausia tai daryti ant kepimo popieriaus.

Sudedam tešlą į kepimo formą su popieriumi. Suformuojam kraštelius 2-3 cm aukščio.

Ant tešlos sudedam troškintus obuolius.

2 obuolius nulupam ir supjausto plonom skiltelėm. Viršų apšlakstom citrinos sultimis (kad nepatamsėtų obuoliai).

Obuolių skilteles sudedam ant viršaus, jos turi viena kitą pridengti iš viršaus. Viršų pabarstom cukrum. Statom į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepam 30 min.

Iškepusį pyragą išimam iš orkaitės, aptepam abrikosų džemu, praskiestu 1:1 vandeniu. Po to 5 minutėms pastatom į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kad obuoliai šiek tiek paskrustų.

Išimam iš orkaitės iškepusį pyragą, leidžiam šiek tiek ataušti ir tiekiam į stalą.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353