Receptas:
– sultinys (pas mane jautienos) – 1,5 l
– baklažanai – 2 vnt
– pomidorai – 3-4 vnt
– svogūnas – 1 vnt
– bulvės – 3-4 vnt
– grietinė – 2-3 valgomieji šaukštai
– česnakas – 3-4 skiltelės
– žalumynai (krapai, petražolės, svogūnų laiškai)
– druska
Kaip gaminti:
Sultinys. Paprastai ruošiu jautienos – gaunasi skaniausiai. Bet, žinoma, galima imti bet kokią mėsą. Dedu į šaltą vandenį, užvirinu, pirmąjį vandenį nupilu.
Vėl užpilu vandeniu, dedu svogūną ir verdu ant lėtos ugnies su pravertu dangčiu 45-50 min. Tiesa, sultinį galima pasiruošti iš anksto. Tada sriubos paruošimui išeis apie 20 min. Vasarą verdu tokią sriubą su daržovių ar grybų sultiniu. Tačiau visgi rekomenduoju pirmą kartą pabandyti su mėsa.
Į gatavą sultinį dedu pjaustytas bulves. Užvirinu, sultinį pasūdau, verdu ant vidutinės ugnies apie 10 min.
Per tą laiką ruošiu užpilą. Baklažanus pjaustau kubeliais. Keptuvėje apkepu smulkiai supjaustytą svogūną nedideliame aliejaus kiekyje. Dedu pjaustytus baklažanus ir apkepu su svogūnais, kol bus pusiau gatavi.
Pomidorus užpilu verdančiu vandeniu minutei, paskui greitai įleidžiu pomidorus į šaltą vandenį ir nulupu odelę. Taip pat supjaustau ir dedu į prikaistuvį prie daržovių. Troškinu viską kartu dar 3-4 min.
Ir dedu grietinę. Grietinę renkuosi riebesnę – taip jos nesutrauks troškinant. Galima dar įberti šaukštą miltų. Tačiau aš gaminu be miltų!
Po poros minučių padažą-užpilą galima nuimti nuo ugnies.
Kai bulvės pilnai išverda, dedu į puodą daržoves iš prikaistuvio, užvirinu ir verdu kartu dar 2-3 min. Pabaigoje sudedu šviežius pjaustytus žalumynus ir būtinai česnaką. Užvirinu ir palieku.
Būtinai leidžiu sriubai pastovėti apie 15-20 min!
Ir galima ragauti! Tai labai skanu!