Šis ryškus užkandis-tortas su pomidorais ir sūriu patiks netgi tiems, kas nemėgsta aguročių. Švelnus aguročių skonis puikiai dera su sultingais pomidorais, tarkuotu sūriu ir aromatingu majonezo padažu su česnaku. Toks užkandinis tortas gaminamas labai nesudėtingai. Netgi šventiniam stalui tinka, nes atrodo ryškiai ir patraukliai.

Ingredientai:

  • Jauni aguročiai 4 vnt.;
  • Kiaušinis 3 vnt.;
  • Miltai  5 v.š. nubraukti;
  • Druska, juodieji pipirai pagal skonį;
  • Augalinis aliejus apkepimui.

įdarui:

  • pomidorai 4-5 vnt.;
  • tarkuotas sūris 100 g;
  • majonezas (arba natūralus jogurtas) 5-6 v.š.;
  • česnakas 2 skiltelės;
  • žalumynai (krapai) keletas šakelių.

Gaminimas:

    1. aguročius sutarkuojam tarka, paberiam druskos ir paliekam 20 minučių, tada nuspaudžiam skystį ir sudedam į gilų indą.
    2. Sudedam kiaušinius, druską, juoduosius pipirus ir gerai išmaišom.
    3. Pridedam miltų ir gerai išmaišom, kad neliktų gumuliukų.
    4. Nedidelėje keptuvėje (diametras 15 )įkaitinam augalinį aliejų ir iškepam 5-6 aguročių plokštainius. Kepti po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
    5.  Sūrį sutarkuojam.
    6. Pomidorus supjaustom apskritimais.
    7. Indelyje išmaišom majonezą (arba jogurtą) su smulkiai supjaustytais krapais ir išspausta skiltele česnako.
    8. Dedam į lėkštę pirmą blyną, ištepam maždaug 1 valgomuoju šaukštu majonezo su česnaku, sudedam pomidoro apskritimus ir apibarstom sūriu.
    9. Taip kartojam su kiekvienu aguročių papločiu.
    10. Viršutinį paplotį ištepam majonezu.
    11. Statom į šaldytuvą 1 valandai, kad persigertų skoniai.
    12. Prieš paduodant į stalą, tortą papuošiam šviežiais žalumynais, pomidorais, arba dekoruojam pagal savo skonį.

Gero apetito!

Bonusas

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353