Abrikosinis pyragas su beze

187
Patinka? Duok Like!

Šis pyragas pelnytai užims garbingą vietą jūsų kulinarinėje knygoje. Jis gaunasi neįtikėtinai skanus ir švelnus. Viršuje bus švelniai traškanti beze. Šis pyragas taps bet kokios šventinės vakarienės puošmena.

Ingredientai:

  • miltai 350 g
  • sviestas 150 g
  • kiaušiniai 2 vnt
  • cukrus 200 g
  • vanilinis cukrus 10 g
  • grietinė 1 valgomasis šaukštas
  • abrikosai 400 g

Paruošimas

  1. Plauname abrikosus, perpjauname per pusę ir pašaliname kauliukus.
  2. Sviestą sumaišome su puse cukraus, grietine ir kiaušiniais.
  3. Išsijojame miltus, dedame vanilinį cukrų ir užmaišome tešlą. Dedame į šaldytuvą 30 min.
  4. Kepimo formą sutepame sviestu. Tešlą kočiojame ir dedame į kepimo formą. Formuojame bortelius.
  5. Ant tešlos dedame abrikosus.
  6. Kaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepti 30 min.
  7. Plakame baltymus iki standžių putų. Dedame kitą pusę cukraus ir plakame, kol masė taps tiršta.
  8. Išimame pyragą iš orkaitės ir dedame plaktus baltymus ant abrikosų.
  9. Dedame atgal į orkaitę 10 min.
  10. Gatavą pyragą išimame ir leidžiame ataušti, supjaustome ir patiekiame.

Gero apetito!

Bonusas


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!