Megrelijos chačapuriai, pagaminti pagal šį receptą, išeina neįtikėtinai skanūs, minkšti, oriniai ir tiesiog tirpsta burnoje, palikdami malonų sūroką sviesto prieskonį. Jie tikrai gausis skanesni, nei pirktiniai.
Ingredientai:
- vanduo 150 ml
- cukrus 2 arbatiniai šaukšteliai
- sausos mielės 2 arbatiniai šaukšteliai
- pienas 100 ml
- sviestas 30 g
- kiaušinis 1 vnt
- druska 1 arbatinis šaukštelis
- miltai 500 g
- sulugunis 600 g

Paruošimas:
- Truputį pašildome vandenį. Dedame 2 arbatinius šaukštelius cukraus, permaišome ir dedame sausas mieles. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame 30 minučių.
- Į gilų dubenį sijojame miltus ir druską. Dedame kiaušinį, šiltą pieną ir tirpintą sviestą.
- Pilame mieles ir užmaišome tešlą. Minkome tešlą 5-10 min iki elastingumo.
- Gatavą tešlą sutepame aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir paliekame 2 val.
- Sūrį stambiai sutarkuojame.
- Imame tešlą ir dalijame į 3 dalis. Tešlos porciją iškočiojame į apskritimą. Į vidurį dedame tarkuotą sūrį. Tešlos kraštus pakeliame ir suimame centre.
- Apverčiame siūle žemyn ir vėl kočiojame. Išplakame trynį ir sutepame paplotį.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Chačapurį dedame ant skardos ir pabarstome sūriu.
- Dedame kepti 13-15 min. Gatavus chačapurius patiekiame šiltus.
Gero apetito!

















