Šakšuka – tai ne šiaip sau kiaušinienė. Tai neįtikėtinai skanūs pusryčiai iš kiaušinių, šviežių daržovių ir pomidorų savo sultyse. Pagal mūsų receptą pagaminsite tokius pusryčius, kurie be išimties patiks visai šeimai. Pradėkite rytą teisingai!

Sudedamosios dalys:

  • 1 nedidelė svogūno galvutė,
  • 1/2 saldžiojo pipiro, 
  • 1 mažas aštrus pipiras,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1/2 arb. š. malto kumino, 
  • 200 g pomidorų savo sultyse, 
  • druskos ir cukraus pagal skonį,
  • 1 arb. š. baltojo vyno arba obuolių acto,
  • 3 kiaušiniai,
  • 1 valg. š. augalinio aliejaus kepimui.

Gaminimas

  1. Pradedame gaminti šakšuką pagal paprastą naminį receptą: nulupame ir susmulkiname svogūną.
  2. Pipirą nuplauname, pašaliname sėklas ir supjaustome šiaudeliais.
  3. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies pakaitiname augalinį aliejų. Dedame svogūną ir pipirą, pamaišydami kepame 5 min.
  4. Įdedame smulkiai supjaustytą aštrųjį pipirą, nuluptą ir susmulkintą česnaką ir kuminą. Kepame dar 1 min.
  5. Sudedame sutrintus pomidorus kartu su sultimis.
  6. Atidengtą patiekalą troškiname dar 5 min. Tada supilame actą, dedame druskos ir cukraus pagal skonį.
  7. Į keptuvę įmušame kiaušinius.
  8. Šakšuką kepame ant mažos ugnies, kol baltymas visiškai sutirštės, maždaug 10–15 min. 
  9. Ir aromatinė šakšuka pagal šį receptą pagaminta. Tiekiama su duona, lavašu arba pita.

Skanaus!

Bonusas

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353