Jei jūs norite išbandyti morkų kepinius, bet vis nesiryžtate, šis receptas jums. Šiems pyragaičiams nereikės daug laiko ar triūso, receptas paprastas ir suklysti jame neįmanoma. Kas liečia skonines savybes, garantuojame, jūs būsite apstulbinti šio pyragėlio skonio švelnumu ir elegantiškumu. O dar juos labai linksma puošti – galima išpjauti mažą morkytę iš didelės ir pritvirtinti gabalėlį žalumynų kaip uodegėlę.
Ingredientai (9 porcijos)
- kepimo milteliai 2 arbatiniai šaukšteliai
- kiaušiniai 3 vnt
- morkos 300 g
- grietinėlė 100 ml
- cukrus 200 g
- sviestas 150 g
- varškės sūris 400 g
- graikiški riešutai 300 g
- miltai 200 g
Paruošimas
Ruošiame tešlą: sviestą pertriname su cukrumi.
Įmušame kiaušinius ir permaišome.
Morkas sutarkuojame, riešutus susmulkiname blenderyje ir dedame į kiaušinių masę. Permaišome.
Sumaišome kepimo miltelius ir miltus. Dedame į morkų mišinį ir užmaišome tešlą.
Kepimo formą kaip reikiant sutepame sviestu.
Dedame tešlą ir pašauname ją į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40-50 min.
Gaminame kremą: grietinėlę plakame kol padidės apimtis. Paskui dedame cukrų ir plakame kol sustandės.
Dedame varškės sūrį, permaišome.
Dedame kremą ant ataušusio papločio ir įdedame desertą į šaldytuvą 3 val, o geriau nakčiai.
Supjaustome kvadratais ir puošiame riešutais bei morkomis.