Klafutis – tai desertas, sugalvotas Prancūzijoje, kažkas tarp pyrago ir apkepo. Klafučio tekstūra labai įdomi, kepinys gaunasi stangrus, neporėtas, stulbinančiai aromatingas! Įdarui galima naudoti bet kokius vaisius ar uogas arba galima padaryti asorti. Žodžiu nupasakoti šio neįprasto deserto skonio neįmanoma, lieka tik gaminti ir ragauti!

Ingredientai:

  • kiaušiniai 4 vnt
  • pienas 200 ml
  • cukrus 60 g
  • sviestas 50 g
  • druska 1 žiupsnelis
  • miltai 100 g
  • abrikosai 7 vnt

Paruošimas

Į plakimo indą berti cukrų, išsijotus miltus ir žiupsnelį druskos.

Supilti pieną, permaišyti.

Sudėti kiaušinius, suplakti blenderiu.

Nedideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą ir supilti jį į mišinį.

Tešla turi gautis skysta, beveik kaip blynams.

Formą užtiesti kepimo popieriumi, dugne dėti abrikosų puseles.

Pilti tešlą į formą ir pašauti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę , kepti 15 min. Paskui sumažinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepti dar 25-30 min.

Gatavą pyragą išimti iš orkaitės, truputį ataušinti ir tik po to išimti iš formos.

Gero apetito!

Bonusas

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353