Burokėlių salotos
Ingredientai:
- burokėliai – 700 g
- česnakas – 4-5 skiltelės
- majonezas – 80 ml
- druska – pagal skonį
- žalumynai arba sūris papuošimui
Paruošimo būdas:
Šioms salotoms reikia iš anksto išvirti arba iškepti burokėlius. Tai tokia daržovė, kurios verdant sūdyti nereikia.
Paskui virtus burokėlius stambiai sutarkuojame, perdedame į dubenį, dedame išspaustą česnaką, druskos pagal skonį ir majonezo. Gerai permaišome ir burokėlių salotos gatavos. Prieš patiekdami papuošiame smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Bet taip pat galima pabarstyti parmezanu.
Morkų salotos
Ingredientai:
morkos – 350 g
česnakas – 4 skiltelės
majonezas – 100 ml
druska – pagal skonį
Paruošimo būdas:
Čia, skirtingai nuo burokėlių, reikia šviežių morkų. Jas stambiai sutarkuojame, perdedame į dubenį, dedame išspaustą česnaką, druskos pagal skonį ir majonezo.
Permaišome ir morkų salotos paruoštos. Jas galima valgyti iškart, bet man labiau patinka, kai jos pastovi porą valandų ir persisunkia česnako aromato. Tai labai skanu, būtinai pabandykite!
Kopūstų salotos
Ingredientai:
kopūstas – 0,5 kg (600 g)
morka – 1 vnt
cukrus – 1 valgomasis šaukštas
druska – 1 arbatinis šaukštelis
actas (9%) – 2,5 valgomojo šaukšto
aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai
Trečios salotos – kopūstų. Joms mums reikės smulkiai supjaustyti kopūstą, perdėti jį į didelį dubenį ir truputį paspaudyti rankomis, kad suminkštėtų.
Paskui dedame stambiai sutarkuotą morką ir prieskonius – 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Gerai permaišome. Dabar pilame actą ir aliejų (aš tokioms salotoms imu bekvapį aliejų).
Dar kartą permaišome, uždengiame dubenį tinkamo diametro lėkšte ar dangčiu ir dedame į šaldytuvą 30-40 min. Po pusės valandos kopūstas išleido sultis, tapo labai aromatingas ir skanus.