Ingredientai
- vyšnios 2 kg
- cukrus 800 g
Paruošimas:
1. Nuplautas ir išvalytas vyšnias užberkite cukrumi ir palikite pusdieniui.
2. Statykite vyšnias ant ugnies, užvirinkite ir virkite dar 5 min, atsargiai maišydami.
Palikite uogas dar 1 dienai.
3. Vėl užvirinkite vyšnias su sultimis ir virkite 5-7 min. Leiskite uogoms pilnai ataušti.
4. Samčiu perdėkite vyšnias ant padėklo, išdėliodami jas vienu sluoksniu. Dėkite
padėklą ant palangės ir džiovinkite 2 dienas.
5. Perdėkite uogas į kitą indą (kad atsikratytumėte sulčių likučių) ir džiovinkite jas dar.
Vyšnių džiovinimui jums gali prireikti daugiau ar mažiau laiko. Uogos turi būti sausos iš
vidaus. Jei cukatų konsistencija jūsų dar netenkina, duokite vyšnioms dar truputį laiko.
Tiesą sakant, cukatas galima užšaldyti, kad valgytumėte skanias ir naudingas uogas net
žiemą!