Vyšnių cukatos namų sąlygomis be džiovinimo

229
Patinka? Duok Like!

Ingredientai

  • vyšnios 2 kg
  • cukrus 800 g

Paruošimas:

1. Nuplautas ir išvalytas vyšnias užberkite cukrumi ir palikite pusdieniui.

2. Statykite vyšnias ant ugnies, užvirinkite ir virkite dar 5 min, atsargiai maišydami.
Palikite uogas dar 1 dienai.

3. Vėl užvirinkite vyšnias su sultimis ir virkite 5-7 min. Leiskite uogoms pilnai ataušti.

4. Samčiu perdėkite vyšnias ant padėklo, išdėliodami jas vienu sluoksniu. Dėkite
padėklą ant palangės ir džiovinkite 2 dienas.

5. Perdėkite uogas į kitą indą (kad atsikratytumėte sulčių likučių) ir džiovinkite jas dar.

Vyšnių džiovinimui jums gali prireikti daugiau ar mažiau laiko. Uogos turi būti sausos iš
vidaus. Jei cukatų konsistencija jūsų dar netenkina, duokite vyšnioms dar truputį laiko.

Tiesą sakant, cukatas galima užšaldyti, kad valgytumėte skanias ir naudingas uogas net
žiemą!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353