Vištienos krūtinėlė azijietiškai (visada gaunasi sultinga ir švelni, ir labai paprastai)

525
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

1. vištienos krūtinėlė – 1 vnt
2. sojos padažas – 70 ml
3. balzaminis actas – 1 valgomasis šaukštas
4. raudonieji pipirai – 1/3 arbatinio šaukštelio
5. paprika – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
6. česnakas – 4 skiltelės
7. krakmolas – 50 g
8. aliejus
9. vanduo

Paruošimo būdas:

1. Vištienos krūtinėlę įpjauname peiliu iš vienos pusės, uždengiame maistine plėvele ar paprastu plastikiniu maišeliu ir kruopščiai išmušame iš kitos pusės.

2. Perdedame vištieną į gilų indą, apliejame ją sojos padažu, dedame balzaminį actą, raudonuosius pipirus, papriką ir smulkintą česnaką.

3. Krūtinėlę gerai aptepame prieskoniais, uždengiame maistine plėvele ir dedame valandai į šaldytuvą marinuotis.

4. Po valandos apvoliojame krūtinėlę krakmole iš abiejų pusių ir apkepame aliejuje, kol susidarys gelsva plutelė.

5. Paskui įpilame truputį vandens ir troškiname ant lėtos ugnies po dangčiu 3 min.

6. Paruošę dedame krūtinėlę į lėkštę ant salotos lapų, pabarstome sezamu ir patiekiame.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!