Ingredientai:
1. vištienos krūtinėlė – 1 vnt
2. sojos padažas – 70 ml
3. balzaminis actas – 1 valgomasis šaukštas
4. raudonieji pipirai – 1/3 arbatinio šaukštelio
5. paprika – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
6. česnakas – 4 skiltelės
7. krakmolas – 50 g
8. aliejus
9. vanduo
Paruošimo būdas:
1. Vištienos krūtinėlę įpjauname peiliu iš vienos pusės, uždengiame maistine plėvele ar paprastu plastikiniu maišeliu ir kruopščiai išmušame iš kitos pusės.
2. Perdedame vištieną į gilų indą, apliejame ją sojos padažu, dedame balzaminį actą, raudonuosius pipirus, papriką ir smulkintą česnaką.
3. Krūtinėlę gerai aptepame prieskoniais, uždengiame maistine plėvele ir dedame valandai į šaldytuvą marinuotis.
4. Po valandos apvoliojame krūtinėlę krakmole iš abiejų pusių ir apkepame aliejuje, kol susidarys gelsva plutelė.
5. Paskui įpilame truputį vandens ir troškiname ant lėtos ugnies po dangčiu 3 min.
6. Paruošę dedame krūtinėlę į lėkštę ant salotos lapų, pabarstome sezamu ir patiekiame.
Gero apetito!