Ingredientai
- vištienos krūtinėlė 800 g
- kiaušiniai 4 vnt
- druska 1 arbatinis šaukštelis
- malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio
- česnakas 3 skiltelės
- kietasis sūris 60 g
- kukurūzų krakmolas 1 valgomasis šaukštas
- saulėgrąžų aliejus 50 ml
Paruošimas:
Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais. Paskui
supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Atskirkite trynius nuo baltymų ir paskirstykite po skirtingus dubenėlius.
Į dubenį su tryniais dėkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, pipirų, išspausto česnako ir
smulkiai sutarkuotą sūrį. Dėkite supjaustytą file ir dar kartą permaišykite. Į file berkite
kukurūzų krakmolą. Permaišykite ir atidėkite į šalį.
Į dubenį su baltymais berkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ir suplakite blenderiu, kol
susidarys standžios putos.
Į įkaitintą keptuvę pilkite saulėgrąžų aliejų. Apvoliokite mėsos gabalėlius plaktuose
baltymuose ir dėkite į keptuvę.
Kepkite ant vidutinės ugnies, kol susidarys gelsva plutelė, kiekvieną pusę apie 3 min.